Diumenge 21

Juliol de 2019

LA XARXA

Fito Luri presenta el seu nou disc 'Cru' al Festival Accents

Aquest dissabte, a les 22h, a la teva televisió local

01/02/2019 10:23h

La Xarxa

El nou disc de Fito Luri és una oda a les històries quotidianes. A 'Cru' el cantautor torna a exposar, com fa des de fa 30 anys, aquelles històries que passen al seu voltant, el dia a dia de les persones que coneix i les explica tal com són, sense filtres. Luri assumeix un compromís ètic que es veu palès en totes les seves cançons.

Un bon exemple de la filosofia del Fito Luri és 'Cartes trobades', una reflexió sobre el que li havia explicat una amiga que acabava de perdre la mare. El compositor, també dona veu a la classe treballadora i als seus problemes a la cançó 'Bar Miami', un espai de trobada a Reus que va obrir als anys 60. La cançó vol ser un un homenatge a la gent que fa funcionar la societat, però que no acostuma a protagonitzar cap cançó. 'Sara',en canvi, està inspirada en el cas real d’una nena refugiada que va perdre la seva família en un naufragi al Mediterrani.

Amb Pau Romero com a productor, Fito Luri ha donat forma a un disc que des del punt de vista musical ha volgut trencar amb els anteriors treballs. Gràcies a Romero, que ara és també el guitarrista de la seva banda en directe, Luri ha aconseguit una música més pausada i més homogènia.

En aquest setè disc, el cantautor va fer una crida a través de les xarxes socials per buscar fotògrafs que volguessin il·lustrar el seu CD. El repte era fer una foto inspirada només en la lletra d’una cançó, sense que coneguessin el títol ni música.

Després del concert en el Festival Accents, la periodista de Canal Reus TV, Anna Fortuny, entrevistarà Fito Luri per parlar de la seva trajectòria.

On i quan es podrà veure el concert 'Cru'

El concert és una producció de La Xarxa de Comunicació Local amb la col·laboració de Canal Reus TV. Es podrà veure per 'streaming' a laxarxa.cat. Clica aquí per saber quines televisions locals l'emetran.

segueix-nos «