Divendres 11

Juliol de 2014

Shin Chan i Doraemon parlen català a Cartoon Network

10/09/2003 10:00h

A partir d’aquest 11 de setembre, tots aquells que tingueu accés al canal de televisió via satèl·lit Cartoon Network (dins de la plataforma Digital +) estareu de sort. La raó és que dues de les seves sèries, Shin Chan i Doraemon, el gat còsmic, s’emeten des d’aquest dia en català. Els responsables de programació han tingut en compte el seu èxit a casa nostra en ser emeses per Televisió de Catalunya i han decidit que la seva jove audiència pugui escollir entre el Shinnosuke i el gat catalans o els castellans. Vosaltres mateixos. Com que l’acceptació que han tingut les sèries en llengua catalana ha estat molt bona, el director de programació de Cartoon Network, Vincent Sourdeau, ha considerat que tant Shin Chan com Doraemon es volen oferir als nens de Catalunya “en el seu idioma”, perquè, segons explica, ja esteu acostumats a sentir parlar els personatges en català.

Com que el canal per satèl·lit ha pogut accedir a les còpies dels capítols en català sense dificultats, la possibilitat d’oferir les sèries en aquesta llengua s’ha fet realitat. La tecnologia permetrà que per un canal de so els dibuixos animats s’expressin en català i que, per un altre, ho facin en castellà. S’havia pensat també emetre les sèries en les altres llengües oficials de l’Estat –èuscar i gallec– però la tecnologia no està tan avançada com per oferir els dibuixos en quatre llengües.

Així, les emissions en català començaran a rodar aquest 11 de setembre. Podràs veure Doraemon, el gat còsmic tots els dies a les 9:10 hores. El noi antipebrot apareixerà en pantalla en dos horaris diferents: de dilluns a divendres, a les 12:30 i a les 17:20 hores; i els caps de setmana, a les 19:10 hores.

Si l’audiència catalana és bona, els responsables del canal no descarten emetre en català altres sèries emeses per Televisió de Catalunya i de les quals les dues companyies posseeixen els drets d’emissió. Aquest és el cas de Detectiu Conan. Tot i que per veure en Shinishi Kudo viure les seves aventures en llengua catalana encara ens caldrà esperar.

Escolta'ns «

Mira'ns «