Dijous 17

Octubre de 2019

Jordi Urbea (Ogilvy): “El futur va cap a aconseguir tocar el cor de cadascú de nosaltres”

Canvis importants en el model publicitari en tres o quatre anys

04/06/2014 16:37h

El director general d'Ogilvy One, Jordi Urbea, ha explicat que la publicitat en els mitjans de comunicació tal com l'entenem fins ara està destinada a desaparèixer. Hi ha una massa de gent que comença a consumir de manera diferent i això fa que el missatge publicitari deixi de ser massiu per adreçar-se de manera el més personalitzada possible al receptor a qui va dirigit.

Per poder adreçar el missatge a un determinat perfil d'usuari és fonamental disposar de dades dels oients i/o espectadors dels mitjans locals i saber-ne els gustos. En aquest sentit, Urbea ha animat les ràdios i televisions locals a crear les seves pròpies bases de dades d'usuaris de manera que puguin aportar a les agències de contractació de publicitat un volum suficient d'informació sobre perfils de consumidors.

Els models de missatges massius (el de la publicitat convencional) i de missatges dirigits a un perfil concret conviuran durant uns anys però la tendència és que s'imposi el model personalitzat. Aquesta situació, ara per ara, comporta més feina per als mitjans, amb uns ingressos més petits a curt termini però rendibles a llarg plaç.

S'han perdut les grans idees

Finalment, l'executiu d'Ogilvy ha dit que el futur està en el contingut, especialment en l'àudiovisual. Urbea també s'ha referit a les moltes possibilitats que ofereix l'entorn digital. Ara bé, en l'àmbit de la creativitat, ha manifestat que s'han perdut les grans idees a l'hora de confeccionar continguts publicitaris.

segueix-nos «