Divendres 19

Octubre de 2018

La Xarxa

Mèdia

L'escola Betúlia de Badalona guanya la Gran Final del ‘Pica Lletres’ de ràdio

Després d'enfrontar-se a l'Escola Vedruna de Girona

26/06/2017 09:04h

Àudio:

L'escola Betúlia de Badalona ha guanyat la quarta Gran Final Nacional del concurs radiofònic 'Pica Lletres', emès per una vintena d'emissores locals. L'equip badaloní s'ha imposat al de l'Escola Vedruna de Girona en una emocionant final, disputada al Centre Cívic Urgell de Barcelona. L'Ana, la Mariona i l'Albert han demostrat la seves aptituds lingüístiques davant l'atenta mirada del centenar de persones, entre professors, familiars i companys d'aula, que han volgut donar suport als concursants. Amb molta concentració, han hagut de fer front a proves com el lletreig de paraules, la detecció de barbarismes, la resolució d'embarbussaments o la identificació de varietats dialectals, entre d'altres. 

Al final, els alumnes de Badalona han sumat un total de 3.600 punts, davant els 2.700 aconseguits pel Josep Maria, la Sílvia i la Judit, de Girona. El programa l'ha presentat Sílvia Ferrer, de Cugat.cat, i ha comptat amb l'actuació dels Porto Bello, que han interpretat alguns dels seus temes.

A les ràdios locals

El 'Pica Lletres' és, a banda d'un concurs, un projecte educatiu de millora de les aptituds lingüístiques. Al llarg de tot el curs, s'han gravat 23 programes per on han passat 120 alumnes d'arreu de Catalunya que han participat des de les seves emissores de ràdio locals. D'aquesta manera, els joves han pogut tenir un primer contacte amb els mitjans de comunicació d'una manera lúdica i educativa.

Les ràdios que enguany s'han implicat en el projecte i que han emès la Gran Final són Ràdio Vic, Mataró Ràdio, la Cala Ràdio (Ametlla de Mar), Ràdio Silenci (Garriga), Canal Blau FM (Vilanova i la Geltrú), FeM Girona, Ràdio Municipal de Terrassa, Ràdio Arenys (Arenys de Mar), Ràdio Mollet, Ràdio Montblanc, Ràdio Premià de Mar, La Nova Ràdio (Reus), Ràdio Palamós, Cugat.cat, Amposta Ràdio, Ràdio Sabadell, Ràdio Tortosa, Ràdio Granollers, Ràdio Vilafranca (Vilafranca de Penedès), Ràdio Bisbal, Ràdio l’Escala, Ràdio Seu, Emun FM (Torrefarrera i Almenar), Ràdio Ciutat de Badalona, Ràdio Castellar, Ràdio Vilafant i Altafulla Ràdio.

I també a la televisió

L'edició radiofònica del 'Pica Lletres' es va posar en marxa la temporada 2013/2014, arran de l'èxit del programa homònim en antena a les televisions locals des de fa ja nou anys. De fet, en l'espai de ràdio participen alumnes de 2n d'ESO, amb la idea que el seu pas pel concurs sigui un trampolí cap a la versió televisiva. Amb una dinàmica lleugerament diferent, per les característiques del mitjà, el concurs televisiu ha mobilitzat enguany 12.000 alumnes de 3r d'ESO. En aquest cas, la Gran Final s'emetrà el diumenge 9 de juliol a les 17h a través de les televisions locals i el canal 159 de Movistar+.

El ‘Pica Lletres’ és un projecte de La Xarxa fet en col·laboració amb ràdios i televisions locals i produït per Produccions Audiovisuals Antàrtida.

segueix-nos «