Dijous 17

Octubre de 2019

L'Estat ha proposat a la Generalitat reubicar el múltiplex de TV3 a l'espai radioelèctric de la televisió local

Ho ha revelat el secretari de Comunicació del Govern, Josep Martí, a la inauguració del MAC

04/06/2014 10:51h

El secretari de Comunicació del Govern de la Generalitat, Josep Martí, ha explicat aquest dimecres durant la inauguració del MAC que el Ministeri d'Indústria els va oferir fa uns dies reubicar el segon múltiplex de Televisió de Catalunya a l'espai radiolèctric dels canals locals com a solució per evitar-ne el tancament. Una proposta que la Generalitat ha rebutjat frontalment i que demostra "la total falta de coneixement del sector audiovisual català" per part del govern central. 

Martí ha reiterat que hi ha una zona molt àmplia de l'espai radiolèctric que està lliure on es podria col·locar aquest múltiplex i ha lamentat la negativa del Ministeri a contemplar aquesta opció.  

Segons el secretari de Comunicació del Govern, el Ministeri els va plantejar "en un discurs molt poc sòlid" que amb la modificació del pla tècnic de la televisió local el múltiplex de TV3 podria ocupar l'espai radiolèctric d'aquests canals, "ja que els consideren mitjans residuals", ha reblat Martí. 

Durant la seva intervenció ha recordat que si se suprimeix el múltiplex s'impedirà a Televisió de Catalunya poder emetre en alta definició i també es renunciarà definitivament a la possibilitat de veure a Catalunya altres canals de parla catalana. 

 

segueix-nos «