Dimarts 26

Març de 2019

La Xarxa

Mèdia

L’Institut d’Almenar guanya la Gran Final del concurs radiofònic ‘Pica Lletres’

Després d'enfrontar-se a l’Institut La Plana de Vic

02/07/2018 11:54h

L'Institut d’Almenar, al Segrià, ha guanyat la cinquena Gran Final del concurs radiofònic 'Pica Lletres', emès per una vintena d'emissores locals. El centre lleidatà s'ha imposat a l’Institut La Plana de Vic, a Osona, en una emocionant final disputada al Centre Cívic Urgell de Barcelona. L’equip format per la Martina, l’Otger i la Núria ha demostrat les seves aptituds lingüístiques davant l'atenta mirada del centenar de persones, entre professors, familiars i companys d'aula, que han volgut donar suport als concursants. Amb molta concentració, han hagut de fer front a proves com el lletreig de paraules, la detecció de barbarismes, la resolució d'embarbussaments o la identificació de varietats dialectals, entre d'altres.

Al final, els alumnes lleidatans han sumat un total de 6.100 punts, respecte als 2.100 aconseguits per l'equip vigatà, amb la Camni, la Gal·la i la Marina. El programa l'ha presentat Pere Puig, de VOTV, i ha comptat amb l'actuació musical de La Clandestina, que ha interpretat alguns dels seus temes.

A les ràdios locals

El 'Pica Lletres' és, a banda d'un concurs, un projecte educatiu de millora de les aptituds lingüístiques. Al llarg de tot el curs, s'han gravat 23 programes per on han passat 120 alumnes d'arreu de Catalunya que han participat des de les seves emissores de ràdio locals. D'aquesta manera, els joves han pogut tenir un primer contacte amb els mitjans de comunicació d'una manera lúdica i educativa.

Les ràdios que enguany s'han implicat en el projecte i que han emès la Gran Final són Ràdio Mollet, Ràdio Arenys (Arenys de Mar), Ràdio Castellar (Castellar del Vallès), Ràdio Premià de Mar, Ràdio Silenci (Garriga), Amposta Ràdio, La Cala Ràdio (Ametlla de Mar), Canal Blau FM (Vilanova i la Geltrú), Canet Ràdio, FeM Girona, Ràdio Montblanc, Canal Terrassa, EMUN FM (Torrefarrera i Almenar), Ràdio Granollers, Ràdio Vic, Altafulla Ràdio, Ràdio l’Escala, cugat.cat, Ràdio Tortosa, Ràdio Palamós, La Nova Ràdio (Reus), Ràdio Vacarisses, Ràdio Ciutat de Badalona, Ràdio Sabadell, Ràdio Vilafranca, Mataró Ràdio i Ràdio El Vendrell.

I també a la televisió

L'edició radiofònica del 'Pica Lletres' es va posar en marxa la temporada 2013/2014, arran de l'èxit del programa homònim en antena a les televisions locals des de fa ja 10 anys. De fet, en l'espai de ràdio participen alumnes de 2n d'ESO, amb la idea que el seu pas pel concurs sigui un trampolí cap a la versió televisiva. Amb una dinàmica lleugerament diferent, per les característiques del mitjà, el concurs televisiu ha mobilitzat enguany 12.000 alumnes de 3r d'ESO.

En aquest cas, la Gran Final s'emetrà aquest diumenge 8 de juliol a les 16.30h a través de les televisions locals i laxarxa.cat. Una gala que enguany serà ben especial amb motiu del desè aniversari del programa.

El ‘Pica Lletres’ és un projecte de La Xarxa fet en col·laboració amb ràdios i televisions locals i produït per Produccions Audiovisuals Antàrtida.

segueix-nos «