Diumenge 17

Febrer de 2019

La Xarxa

La 12a Nit de Castells es podrà veure en directe per les televisions locals i Movistar+

En una programació especial que també estrenarà el documental 'Generació del 92'

22/01/2018 09:31h

La Xarxa

Els aficionats als castells tenen una cita ineludible, aquest dissabte, a les 22h, a les televisions locals i Movistar+ (canal 159), on podran seguir en directe des de Valls la 12a Nit de Castells, la gran gala del món casteller, a la qual seguirà l'estrena de 'Generació del 92', un documental que resumeix la temporada alhora que mira al passat amb motiu de la commemoració del 25è aniversari dels Jocs Olímpics.

Una gala que aposta per l'espectacle audiovisual

'Tots els colors, tota la gent' és el fil conductor de la gala, una barreja d'imatges, so i llums. L'espectacularitat dels castells queda garantida gràcies als muntatges audiovisuals realitzats especialment per a l'ocasió i que acompanyaran el lliurament de premis, reforçant l'efecte sorpresa.

La Nit de Castells, una iniciativa de la 'Revista Castells' organitzada per aquesta publicació, l’Ajuntament de Valls, La Xarxa de Comunicació Local i TAC 12, arrencarà a les 21h des del Centre Cultural de Valls, sota la conducció del periodista Carles Cortés. S'hi lliuraran catorze premis, entre els quals la millor colla, la millor plaça i el millor moment casteller de la temporada, en el decurs d'una cerimònia amb la imatge, el so i les llums com a protagonistes. Enguany, com una de les novetats més destacades, La Xarxa i TAC12 lliuraran el premi a la millor imatge de la temporada castellera. Amb aquest premi és vol reconèixer el valor simbòlic i emocional que té el món casteller.

'Generació del 92', el relat d'una nova generació castellera, nascuda els anys 90

Colles i castellers nascuts ara fa 25 anys protagonitzen 'Generació del 92'. El documental repassa les fites i els principals moments de la temporada 2017, alhora que posa l'accent en el que va ser, per al món casteller, la seva participació a la cerimònia d'inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona l'any 1992. Va representar la primera projecció internacional dels castells, gràcies a un espectacle televisat arreu del món i que va ajudar al naixement de noves colles i a l'increment del nombre de castellers.

Iruna Rigau dels Marrecs de Salt, Biel Samsó dels Castellers de Sant Cugat, Jordi Moreno dels Moixiganguers d'Igualada i Gisela Racero dels Tirallongues de Manresa, comenten en els escenaris on es van viure els Jocs del 92, la temporada castellera que deixen enrere. Aquests joves han protagonitzat, amb les seves colles, la millor temporada de la història dins l'anomenada zona no tradicional.

Emissió

Aquesta programació especial dedicada als castells es podrà veure la nit del dissabte 27 de gener, a partir de les 22h, a través de les televisions locals, Movistar+ (canal 159), en 'streaming' a www.laxarxa.cat i a Facebook Live. Per xarxes socials, se'n farà seguiment des del perfil de Twitter @CastellsEnXarxa, amb l'etiqueta #castellsenxarxa.

segueix-nos «