Dimarts 26

Març de 2019

La Xarxa

Mèdia

La Xarxa, la CCMA i la CCCC signen l'acord per a la difusió televisiva de la temporada castellera

Durant l'acte s'ha presentat XALA!, l'única plataforma en línia que ofereix castells

21/06/2018 20:39h

La Xarxa

La Xarxa Audiovisual Local (XAL), la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) han signat aquest divendres l'acord de col·laboració per a la difusió televisiva de la temporada de castells d'enguany. En la rúbrica, que ha tingut lloc a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm, han participat el conseller delegat de la XAL, Francesc Pena; la vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Núria Llorach, i Inés Solé, en representació del col·lectiu de colles castelleres associades.

XALA!, l'única plataforma en línia per veure castells en directe

Les tres parts han renovat el compromís de treballar conjuntament per a la projecció dels castells, a través de les transmissions televisives de les diades i dels programes de seguiment de l’actualitat castellera. A més, amb l’objectiu d’impulsar el coneixement d’aquesta activitat cultural arreu del món, s'ha posat en marxa XALA!, l'única plataforma en línia que ofereix castells en directe i sota demanda. 

Mitjançant aquest acord, la CCCC cedeix a la XAL i a la CCMA, amb caràcter d’exclusiva i per a tot el món, els drets per a l’enregistrament i l’emissió de les diades castelleres més destacades de la temporada, amb voluntat d’impulsar el coneixement d’aquesta activitat cultural arreu.

A l’acte, el conseller delegat de La Xarxa, Francesc Pena, ha posat en valor "l'esforç conjunt de les televisions locals per donar visibilitat als castells" i ha precisat que la inversió que La Xarxa destina a la temporada castellera és de 600.000 euros. Per la seva banda, la vicepresidenta de la CCMA, Núria Llorach, ha destacat que les colles castelleres formen part de l'ADN del país i que "com a servei públic la nostra missió és difondre i promocionar els castells". Finalment, Inés Solé, en nom de la CCCC, ha agraït l'esforç de totes les colles castelleres pe haver arribat a aquest acord de difusió. 

Els castells, declarats l’any 2010 patrimoni cultural immaterial de la UNESCO, són una de les mostres de cultura popular més destacades del país i gaudeixen d'una projecció creixent arreu del món. Es tracta d’una de les manifestacions culturals més singulars d’Europa, resultat de valors tan universals com el treball en equip, la solidaritat i l’autosuperació.

Actualment, hi ha més de 13.000 castellers a Catalunya, homes i dones de totes les edats i condicions físiques. La Coordinadora agrupa les més de 100 colles castelleres del país i gestiona col·lectivament els drets televisius, tant drets d’imatge com d’executants, de cara a les retransmissions televisives, amb l’objectiu de garantir el respecte a aquests drets, aconseguir la millor programació possible i proporcionar visibilitat als seus patrocinadors.

segueix-nos «