Dimarts 21

Maig de 2019

TELEVISIÓ DE GIRONA

TELEVISIÓ DE GIRONA

'Egmont, per la llibertat i contra la repressió', un homenatge al periodista gironí assassinat Carles Rahola

A partir de divendres a la teva televisió de proximitat

04/03/2019 13:59h

La Xarxa

Televisió de Girona commemora els 80 anys de l'assassinat de Carles Rahola i de les altres víctimes del feixisme. A partir de divendres les televisions locals tenen al seu abast 'Egmont, per la llibertat i contra la repressió', una lectura i concert d'aquesta obra clàssica de J. W. Goethe amb música de L. van Beethoven. Amb aquesta obra, la Comissió de la Dignitat ha volgut condemnar els actes de tirania i homenatjar les víctimes de la repressió política, especialment les figures del comte d’Egmont, condemnat pel Tribunal dels Tumults i executat ara fa 450 anys i del periodista Carles Rahola, condemnat a mort i afusellat pel règim franquista.

L'Orquestra Simfònica de Girona, desapareguda el 1937 durant la Guerra Civil Espanyola, ha musicat l'espectacle. 45 músics han seguit les instruccions del director musical Daniel Mestre, de Jaume Mallofré,  director d’escena, i del mateix Joaquim Rabasseda, coordinador del projecte teatral.

On i quan es podrà veure 

'Egmont, per la llibertat i contra la repressió' és una producció de Televisió de Girona i compta amb la col·laboració de La Xarxa de Comunicació Local. Per saber a quines televisions s'emetrà l'obra cliqueu aquí. 

segueix-nos «