Divendres 22

Febrer de 2019

La Xarxa

La diada castellera de la Festa Major de Vilanova i la Geltrú, dissabte en directe per TV i ràdios locals, i per Movistar+

A partir de les 18h, amb l'actuació dels Bordegassos de Vilanova, els Castellers de Vilafranca i la Colla Jove Xiquets de Tarragona

25/07/2016 11:39h

La Xarxa

La diada castellera de la Festa Major de Vilanova i la Geltrú (Garraf) es podrà veure dissabte en directe a partir de les 18h a través de televisions i ràdios locals, i també per La Xarxa Televisions, al canal 159 de Movistar+. Serà una de les grans cites de la temporada en què actuarà la colla local, els Bordegassos de Vilanova, juntament amb els Castellers de Vilafranca i la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

Els Castellers de Vilafranca han marcat la Festa Major de Vilanova en vermell al calendari per intentar el 3 de 10 amb folre i manilles, que mai han provat tan aviat. Altres castells de gamma extra com el 3 de 9 amb folre i agulla, el 2 de 9 i el pilar de 8 amb folre i manilles també estarien al seu programa.

De la seva banda, la Jove de Tarragona podria estrenar gamma extra amb el 9 de 8 o el pilar de 8 amb folre i manilles, mentre els Bordegassos de Vilanova (a la imatge de l'esquerra) voldrien intentar els castells bàsics de vuit.

Des de la plaça de la Vila, els encarregats de retransmetre l'actuació per televisió serà l'equip format per Anna Vallhonesta, Joan Beumala i Carles Cortés.

La de la Festa Major de Vilanova i la Geltrú és una de les jornades castelleres que aquesta temporada es podran seguir en directe pels mitjans de proximitat. La seguiran les diades de la Festa Major del Catllar (27 d’agost), Sant Fèlix a Vilafranca del Penedès (30 d’agost), el primer diumenge de festes de Santa Tecla a Tarragona (18 de setembre), Santa Úrsula a Valls (23 d’octubre), Tots Sants a Vilafranca del Penedès (1 de novembre) i la Diada dels Minyons de Terrassa (20 de novembre).

A més, també s'oferiran les tres jornades del 26è Concurs de Castells: Torredembarra (25 de setembre) i Tarragona (1 i 2 d’octubre).

‘Dosos amunt!’ i ‘Va de castells’

A banda de les retransmissions de les diades, l’oferta es complementa amb el programa televisiu ‘Dosos amunt!’. Presentat per Carles Cortés i Toni Comas, l’espai és un informatiu setmanal amb les imatges més destacades de les diferents jornades, entrevistes i tertúlies.

Per la seva banda, les ràdios emeten l’espai setmanal ‘Va de castells’, produït per Ràdio Vilafranca i presentat per Pep Ribes.

El Banc de Sang, present a les diades

Gràcies a un acord entre La Xarxa i el Banc de Sang, hi haurà una unitat mòbil per promoure la donació de sang a totes les diades castelleres que es retransmetran al llarg de la temporada. En el cas de la diada de Vilanova, la mòbil estarà a la plaça Soler Carbonell, davant del Mercat, de 17.30h a 21.30h.

Aquest estiu fan falta 50.000 donacions de sang a Catalunya per atendre els pacients ingressats en clíniques i hospitals. És per aquest motiu que entre juliol i mitjans de setembre s’han organitzat a tot el país 700 campanyes de donació als llocs amb més afluència, com és el cas de les diades castelleres.

segueix-nos «