Dijous 17

Octubre de 2019

La Xarxa

Mèdia

La diada castellera de les Santes de Mataró, avui en directe a les televisions locals

Mataró ràdio també retransmetrà la jornada en directe, diumenge a les 12.15h

18/07/2014 15:50h

Les televisions locals oferiran avui en directe la diada castellera de les Santes des de la plaça Santa Anna de Mataró. Els Capgrossos seran els amfitrions d'una jornada que tindrà com a colles convidades els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa.

La retransmissió arrencarà a les 12.15h i anirà a càrrec d'un equip de comentaristes situat a la mateixa plaça. Els presentadors del programa d'actualitat castellera 'Dosos amunt!', Carles Cortés (TAC 12) i Toni Comas (Penedès TV), conduiran la narració, acompanyats pel cronista casteller i col·laborador de Mataró Ràdio, Efren Garcia, i el periodista casteller Pep Ribes, actualment al capdavant de l'espai 'Va de castells' a Penedès TV.

Una jornada amb molta emoció

Els Capgrossos de Mataró arriben a la seva diada amb el desig de descarregar dos castells de 9 en una mateixa actuació. Enguany no han intentat encara el 3 de 9 amb folre i el 4 de 9 amb folre l'han descarregat en tres ocasions. De la seva banda, els Castellers de Vilafranca intentaran refer-se de l'ensopegada de l'últim cap de setmana i els de Terrassa podrien repetir els castells que ja van intentar el 6 de juliol a la seva festa major, sense èxit.

No es descarta que les tres colles intentin portar a plaça un castell de gamma extra com és el 2 de 9 amb folre i manilles.

Més visibilitat per als castells

La Xarxa produirà aquest programa especial en col·laboració amb m1tv i Mataró Ràdio, i amb el suport de Penedès TV, TAC 12 i Canal Blau TV, tres mitjans forjats en la informació castellera.

Altres cites importants que es podran veure enguany als canals locals seran la Festa Major de Vilanova i la Geltrú (2 d’agost), la Festa Major del Catllar (23 d’agost), la Diada de Sant Fèlix a Vilafranca del Penedès (30 d’agost), el primer diumenge de Festes a Tarragona (14 de setembre), les Festes de la Mercè a Barcelona (21 de setembre), la Fira de Santa Úrsula a Valls (26 d’octubre), i Tots Sants a Vilafranca del Penedès (1 de novembre).

Per televisió i Internet

La d'avui és la segona jornada castellera que retransmet La Xarxa, després de la que es va celebrar a Terrassa el passat 6 de juliol. La diada de Les Santes es podrà veure en directe a les 12.15h per Penedès TV, TAC 12, Canal Blau TV, Canal Terrassa, Canal Reus TV, Canal Taronja Anoia, Canal Taronja Central, Canal Terres de l’Ebre, El9TV, TV Costa Brava, VOTV, Televisió de Girona, Olot Televisió, Lleida TV, ETV, m1tv, TV Ripollès, Empordà TV, Vallès Visió, TeleB i TV Sant Cugat – Vallès 1.

També es podrà seguir en 'streaming' al web www.laxarxa.com.

segueix-nos «