Diumenge 20

Maig de 2018

La Xarxa

Mèdia

La diada castellera del primer diumenge de les Festes de Santa Tecla de Tarragona, en directe

Aquest diumenge a partir de les 12h a través de les TV locals, el canal 159 de Movistar+ i FB Live

14/09/2017 08:26h

La Xarxa

Tarragona es prepara per viure l'emoció dels castells en el marc de les Festes de Santa Tecla. Així, aquest diumenge, el primer de les festes patronals, la plaça de la Font acollirà una de les cites imprescindibles de la temporada amb l'actuació dels Castellers de Vilafranca, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Colla Vella dels Xiquets de Valls i Xiquets de Tarragona. La diada es podrà veure en directe a partir de les 12h gràcies a La Xarxa i TAC 12, que la retransmetrem a través de les televisions locals i el canal 159 de Movistar+. També es podrà seguir en 'streaming' a laxarxa.cat i al Facebook Live de @castellsenxarxa.

Després de Sant Fèlix, aquesta és la tercera diada que coproduïm aquesta temporada amb Televisió de Catalunya, en una suma d'esforços per donar més difusió als castells. Així, les dates imprescindibles del calendari casteller obtenen major visibilitat gràcies a aquest acord, encetat ara fa tres anys.

El periodista Carles Cortés narrarà la diada, amb els comentaris de Francesc Domènech. A plaça, el seguiment el faran Toni Comas i Anna Vallhonesta, que copsaran l'ambient i les opinions dels protagonistes.

Diada de màxima emoció

La Colla Jove Xiquets de Tarragona té quatre castells en cartera que gestionarà en les dues grans actuacions de la festa major de Tarragona: 2 de 9 amb folre i manilles, 5 de 9 amb folre, 3 de 9 amb folre i agulla i 3 de 10 amb folre i manilles, a banda del pilar de vuit emmanillat.

Els Xiquets de Tarragona no arriben en bon moment a la diada del primer diumenge i els seus grans objectius seran els castells bàsics de nou. Pel que fa a les colles convidades, els Castellers de Vilafranca volen repetir alguns dels seus castells de Sant Fèlix com el 3 de 10 amb folre i manilles i el 2 de 8 sense folre, sense descartar un intent de 4 de 9 sense folre, mentre que la Colla Vella dels Xiquets de Valls també vol intentar el castell de 10 o el 4 de 9 sense folre, com a estructures més destacades.

Emissió i xarxes socials

La jornada es podrà veure en directe a les televisions locals, al canal 159 de Movistar+ i en 'streaming' a laxarxa.cat. També es podran seguir per Facebook Live a @castellsenxarxa. A Twitter i Instagram n'informarem des dels perfils @castellsenxarxa i amb l'etiqueta #CastellsEnXarxa. A la carta, es podrà tornar a veure a laxarxa.cat/ladiada.

segueix-nos «

 

els continguts de la teva TV local «