Dijous 17

Octubre de 2019

La Xarxa/ TV Berguedà

La Patum completa es podrà veure en directe per tot Catalunya a través de les televisions locals

Quatre hores de retransmissió la nit del 19 de juny a càrrec de La Xarxa i Televisió del Berguedà

06/06/2014 14:23h

La Patum completa de Berga es podrà veure enguany per primera vegada en directe per tot Catalunya a través d'una vintena de televisions locals. Així, la nit del dijous 19 de juny, festivitat de Corpus, La Xarxa i Televisió del Berguedà retransmetran per a tots aquests canals el primer salt complet de la Patum des de la plaça Sant Pere, que inclourà dos salts de Patum i un salt de Plens.

Així ho ha explicat aquest divendres el conseller delegat de La Xarxa, Francesc Pena, durant la roda de premsa convocada per l'Ajuntament de Berga per explicar les novetats de l'edició d'enguany de la festa.

Quatre hores de retransmissió
Serà un programa especial de quatre hores (de les nou de la nit a la una de la matinada) conduït pel periodista Oriol Puig, actualment al capdavant del programa 'Cultura’t' de La Xarxa.

Des d’un set habilitat a la plaça, Puig retransmetrà el desenvolupament de la Patum completa acompanyat per l'historiador berguedà Albert Rumbo, que serà l'encarregat d'explicar als espectadors l'origen i el significat de les coreografies que les diferents comparses ballaran a plaça: els Turcs i Cavallets, les Masses, les Guites, l'Àliga, els Nans Vells, els Gegants i els Nans Nous. Una seqüència que culminarà amb l’esclat de ball i foc dels diables en el salt de Plens.

La retransmissió es completarà amb el testimoni directe dels organitzadors de la festa i de diferents persones que estiguin ballant a plaça.

Set càmeres distribuïdes per la plaça de Sant Pere oferiran una cobertura completa de l’espectacle, declarat per la UNESCO Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat.

En directe per televisió i Internet
Les televisions locals que emetran La Patum completa són Televisió de Manresa, Canal Blau,  Canal Taronja Anoia, Canal Taronja Central, Olot TV, VOTV, EL 9 TV, Empordà TV, RTV Vandellòs-Hospitalet de l’Infant, Penedès TV, Lleida TV, TV Ripollès, TV Costa Brava, Televisió del Berguedà, m1tv, Canal Terrassa, TAC 12, Canal Reus i Canal Terres de l'Ebre.

També es podrà veure en directe per aquesta mateixa web. 

Programa especial de ‘La tarda’ des de Berga
El magazín ‘La tarda’, en antena a les ràdios locals d’arreu del país, emetrà també un edició especial des de Berga el dia abans, el dimecres 18 de juny. Amb la col·laboració de Televisió del Berguedà, el programa s’emetrà de quatre a set de la tarda des d’un estand situat a la plaça Viladomat.

Des d’allà, la presentadora de ‘La tarda’, Marina Romero, i el periodista i col·laborador de Televisió del Berguedà, Fermí Riu, compartiran amb els oients l’ambient de la Patum en conversa amb els principals protagonistes de la festa.

segueix-nos «