Dimarts 21

Maig de 2019

La productora de Les Tres Bessones, Premi Nacional de Comunicació

19/09/2003 11:29h

Cromosoma, la productora catalana de Les Tres Bessones, ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Comunicació en la categoria de Televisió. La Generalitat ha volgut reconèixer així els responsables d'un dels productes de més èxit de la història de la indústria audivisual catalana. També va haver premis per a la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya (XTEC), que es va endur el premi en la categoria d'Internet, l'emissora de Morella Ports Ràdio (en l'àmbit de la radiodifusió), i un grup d'investigació de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), en telecomunicacions. Cromosoma, creada fa quinze anys, és una productora catalana que aposta per l'animació dirigida al públic infantil. Seves són sèries com Juanito Jones, Miniman, o Les Tres Bessones, l'adaptació de l'obra literària de Roser Capdevila sobre les aventures de les petites Teresa, Helena i Anna.

El premi d'Internet va anar a parar al XTEC, un projecte del Departament d'Educació creat el 1988 amb l'objectiu de "donar serveis de comunicació als centres docents, a través de les noves tecnologies".

Ports Ràdio és una ràdio comarcal de Morella (Castelló), líder d'audiència en el seu territori, amb continguts íntegrament en valencià i que aquest any compleix el seu quinzè aniversari.

Per últim, el Grup d'Enginyeria Electromagnètica i Fotònica de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha rebut el premi de telecomunicacions per "la seva consolidació com a grup d'investigació i per la seva tasca docent en l'àmbit de la radiofreqüència i la teledetecció".

Aquest grup es va constituir ara fa 30 anys amb l'objectiu d'omplir el buit que existia a Catalunya pel que fa a la formació d'enginyers en noves tecnologies de la comunicació i la informació.

Entre els diferents projectes que actualment desenvolupen, es troben el disseny d’antenes fractals per a telefonia mòbil, el disseny i construcció d’un radiòmetre aplicat a l’observació de la Terra, o mitjançant l’observació per satèl•lit, un sistema avançat per monitoritzar que els vaixells de pesca no vagin a pescar a zones on està prohibit.

El jurat ha atorgat també una menció honorífica a la Corporació Catalana de Radiofusió i Televisió (CCRTV), amb motiu del 20 aniversari de la seva creació i de l'inici de les emissions de Catalunya Ràdio i TV3.

Els guanyadors dels quatre Premis Nacionals han rebut una dotació de 15.000 euros i una escultura commemorativa de l'escultor Josep Maria Xart.

segueix-nos «