Dijous 17

Octubre de 2019

‘La tarda’ es trasllada a Berga per viure en directe la Patum

Un programa especial en col·laboració amb Televisió del Berguedà

17/06/2014 14:32h

‘La tarda’ es trasllada aquest dimecres a Berga per viure en directe les festes de la Patum. Amb la col·laboració de Televisió del Berguedà, el programa emetrà una edició especial des de la Plaça Viladomat per conèixer els diferents vessants d’aquesta tradició, relacionats, amb la història, la gastronomia i la promoció, entre d’altres.

Entrevistes i actuacions musicals
La presentadora del magazín, Marina Romero, acompanyada pel periodista de Televisió del Berguedà Fermí Riu, parlaran amb els principals responsables de l’esdeveniment. Així, el programa arrencarà amb una entrevista a l’alcalde de Berga, Juli Gendrau, i el regidor de Patum, Àngel Guiu, centrada en les novetats de l’edició d’enguany.

El programa també pararà atenció a l’origen i l’evolució de la Patum al llarg dels segles. Serà en conversa amb l’historiador Xavier Pedrals, actualment al capdavant de l’Arxiu Històric Comarcal de Berga. Més enllà de la seva dimensió festiva, la Patum és una marca comercial vinculada a un ampli assortit d’articles de marxandatge. D’aquest tema en donaran tots els detalls Gemma Sobrevies, membre de l’associació de productors ‘Marca Patum’, i Salvador Vinyes, creador del logotip de la Patum.

‘La tarda’ també abordarà l’impacte de l’esdeveniment en el món de la restauració amb el gastrònom Toni Massanès, director de la Fundació Alícia.

El programa acabarà amb una entrevista al música berguedà i cantant de Brams, Titot, i amb l’actuació de la cantant Noemí Torra i el pianista Jordi Castilla, també integrant de Brams.

segueix-nos «