Dimarts 26

Març de 2019

La Xarxa

Mèdia

La temporada castellera torna a les televisions locals amb tots els colors

Amb una trentena de diades en directe, l'informatiu casteller 'Dosos Amunt!' i tota l'actualitat castellera del territori

19/06/2018 10:06h

Sonen gralles. Els quarts ja estan formats. El cap de colla dona el senyal. Tots a punt per aixecar el castell. La plaça expectant. Tornen els castells a les televisions de proximitat. Aquesta temporada tornem amb tots els colors. Tenim la sintonia, els equips de professionals preparats i una oferta de continguts castellers que produirà, un any més la Xarxa de Comunicació Local, amb una trentena de diades, el programa informatiu i de debat casteller ‘Dosos Amunt!’ i tota l’actualitat castellera del territori.

I a més, aquest diumenge, la primera diada de la temporada, la de Sant Joan de Valls es podrà veure a XALA!, l’única plataforma de distribució de continguts audiovisuals de castells en ‘streaming’ que permet seguir en directe des de qualsevol lloc totes les jornades castelleres. Només cal connectar-se a internet o descarregar-se l'aplicació XALA! per a dispositius Apple i Android.

Més de trenta diades en directe

L'oferta de continguts castellers arrencarà aquest diumenge 24 de juny i s'estendrà fins al 18 de novembre. Un any més, la producció anirà a càrrec de La Xarxa, TAC12, Canal Blau TV i Penedès TV, i preveu la retransmissió de 15 de les principals diades castelleres del calendari, a les quals s’afegeixen les 7 diades més rellevants de la temporada, realitzades conjuntament amb TV3.

Un equip renovat agafa el relleu de les retransmissions. Al capdavant, Toni Comas i Esteve Giralt; a peu de plaça, els periodistes castellers Anna Vallhonesta i Àlex Alonso, i com a comentaristes Joan Beumala i Francesc Domènech. A més, una altra de les novetats és la incorporació en l’anàlisi de la diada i de l’actualitat castellera de Raquel Sans, Núria Rigau, Gisela Racero i Aina Mayol.

Enguany també es continua potenciant la presència d’altres diades del calendari d’arreu del territori, amb la voluntat de difondre encara més el fet casteller gràcies al treball d’EL9TV, Olot Televisió, Canal Reus TV, TV El Vendrell, Cugat.cat, TV Girona, Canal Taronja i VOTV. La conducció d'aquestes diades recaurà en els periodistes Pep Ribes i Jordi Còdol.

‘Dosos Amunt!’, a partir de l’1 de juliol, en directe els diumenges a la nit

Des del plató de Canal Blau TV s’emetrà cada diumenge, en directe, l’informatiu d’actualitat castellera ‘Dosos Amunt!’, en un nou horari, a les 22.30h. Aquest magazín d’una hora el presentarà la periodista Roser Marquès, acompanyada de Toni Comas i Joan Beumala. El programa s’ha obert a la participació de les colles i s’han incorporat formats com la tertúlia, el concurs i el reportatge amb l’objectiu de fer-lo més dinàmic i participatiu.

La Diada de Sant Joan de Valls, primera diada de la temporada

La plaça del Blat de la capital de l’Alt Camp acull aquest diumenge, a les 13h, la Diada de San Joan que comptarà amb la participació de les dues colles de la ciutat: la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella dels Xiquets de Valls. La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha fet un gran inici de temporada. De fet, arriba a Sant Joan havent descarregat ja el 5 de 9 amb folre, castell que aquest diumenge voldran repetir, a més de sumar-hi altres construccions com, possiblement, el 4 de 9 amb folre i pilar. Per la seva banda, la Colla Joves ja ha estrenat el 3 de 9 amb folre i per Sant Joan hi voldran afegir el 4 de 9 amb folre. Les dues colles estan treballant castells superiors que no descarten portar a plaça aquest diumenge.

Emissió i xarxes socials

Tant les diades castelleres com el ‘Dosos Amunt!’ es podran seguir en directe a les televisions locals i en ‘streaming’ a xala.cat. A la carta, es podran tornar a veure a laxarxa.cat/ladiada i laxarxa.cat/dososamunt. Per xarxes socials, aquests continguts es podran seguir a Twitter, Facebook i Instagram amb el perfil @CastellsEnXarxa i l'etiqueta #CastellsEnXarxa.

segueix-nos «