Dimarts 18

Juny de 2019

La Xarxa

La Travessia de l'Estany de Banyoles celebra el 75è aniversari amb una retransmissió especial a les TV locals

Un programa especial en directe aquest diumenge a les 10.20h

13/09/2018 08:43h

La Xarxa

Torna la 'Festa de la Natació Catalana' i enguany ho fa amb força perquè commemora el 75è aniversari. Aquest diumenge l'estany de Banyoles s'omplirà amb 2500 participants provinents de 70 clubs catalans, tots ells disposats a guanyar la competició. Enguany, el Club Natació Banyoles ha organitzat la campanya 'Fem vessar l’Estany' per aconseguir batre el rècord de participació.

Banyoles Televisió i la Xarxa de Comunicació Local  tornen un any més a retransmetre en directe la 75ena Travessia de l'Estany de Banyoles. Ho faran amb un programa especial a partir de les 10.20h, presentat per David Bertran, Arnau Vila i Miquel Rustullet.

Durant més de 4 hores l'espectador podrà seguir la competició i diverses entrevistes. També s'emetran reportatges sobre els 75 anys de les proves i connexions a diferents punts de l'estany per aconseguir el "minut a minut" dels més de 2500 participants i dels 70 clubs inscrits d'arreu del territori català. Per fer-ho possible s'habilitarà un plató al Club Natació Banyoles i un total de 6 càmeres distribuïdes a l'entorn de l'estany i un drone amb vistes aèries oferiran una cobertura completa de la 'Festa de la Natació Catalana'.

La competició

  • Travessia General Menors de 1000 metres a les 10.30h
  • Travessia Trofeu Dolors Feixas de 400 metres a les 11h
  • Travessia General Dones de 2.115 metres a les 11.30h
  • Travessia General Homes de 2.115 metres a les 12.30h

75 anys de Travessia

La competició va néixer a mitjans dels anys quaranta. Un grup d’amics van organitzar una prova de llarga distància a l’estany de Banyoles. Aquella primera Travessia, l’any 1944, ja es va celebrar el tercer diumenge de setembre, una tradició que s’ha mantingut al llarg de totes les edicions. Amb el pas dels anys la participació ha anat creixent i per celebrar els tres quarts de segle de la prova el Club Natació Banyoles ha posat en marxa la campanya 'Fem vessar l’Estany' per aconseguir el rècord històric de participació.

La competició la Travessia de l'Estany de Banyoles es podrà veure en directe a les televisions locals i també per 'streaming' a laxarxa.cat.

segueix-nos «