Diumenge 21

Juliol de 2019

La Universitat de Lleida celebra la VIII Setmana de la Comunicació 2.0

Les noves tècniques periodístiques i els nous mitjans audiovisuals, eixos de les jornades

29/03/2011 23:38h

El procés de renovació del periodisme i dels periodistes, i les noves tècniques de la professió, han centrat aquest dimarts la taula rodona organitzada per la Universitat de Lleida (UdL) en la qual han participat Oriol Bosch, delegat de l'Agència Catalana de Notícies a Lleida, Josep Ramon Ribé, director del diari gratuït 'Bon dia' i Laura Balcells, editora de lamalla.cat, en el marc de la vuitena Setmana de la Comunicació, que se celebra fins al 31 de març a l'edifici del rectorat.

"Cal que els periodistes d'avui coneguin totes les eines i estiguin al dia tecnològicament", ha assenyalat l'editora de lamalla.cat, Laura Balcells,"per intentar, en la mesura que es pugui" defugir del model de periodista-orquestra. Un model que sí  defensa el delegat de l'ACN a Lleida Oriol Bosch, tot i reconèixer que haver de fer de tot "no sempre és ideal".

El director del gratuït 'Bon dia', Josep Ramon Ribé, arran d'una pregunta dels assistents, ha parlat de les dificultats de subsistència de la premsa gratuïta. "El finançament en el nostre mitjà l'obtenim majoritàriament dels anunciants i en el moment actual costa trobar aquest suport". 

Balcells ha animat els estudiants de Comunicació de la UdL a interessar-se per les noves oportunitats que les xarxes socials ofereixen al 'nou periodista multiplatorma'.

L'acte ha estat moderat pel president del Col·legi de Periodistes de Lleida, Josep Lluís Cadena.

segueix-nos «