Dimarts 21

Maig de 2019

La Xarxa es presenta al món local com a plataforma multimèdia de servei als mitjans de proximitat

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, reivindica la informació local com a "servei a les persones"

09/01/2013 15:49h

LA XARXA

Àudios:

La Xarxa s'ha presentat aquest dilluns al món local. Una plataforma multimèdia de televisió, ràdio i continguts digitals al servei dels ajuntaments i entitats de proximitat d'arreu de Catalunya, d'Andorra i part del País Valencià i les Illes Balears. “Hem cedit totalment la nostra marca, el nostre protagonisme i la nostra antena als ens locals”, ha afirmat el conseller delegat de la Xarxa Audiovisual Local, SL (XAL, SL), Francesc Pena, en l'acte que ha tingut lloc a l'Espai Francesca Bonmaison de Barcelona i que ha comptat amb la presència d'una cinquantena de representants del món local català. “Tot allò que produeix la Xarxa ni s'escolta ni es veu si les ràdios i les televisions no ho volen."

La Xarxa Audiovisual Local, SL, la nova estructura empresarial creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, optimitzarà la distribució de recursos als mitjans locals i ampliarà el finançament per als continguts informatius que elaboren i vetllarà perquè siguin prou competitius per ser utilitzats per l’audiovisual nacional (TV3 i Catalunya Ràdio). Així ho ha explicat aquest dimecres el conseller delegat de la XAL, SL, Francesc Pena, durant la presentació d’aquesta nova empresa. A l'acte també han intervingut el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i el secretari de Comunicació de la Generalitat, Josep Martí.

Pena: la XAL farà costat a la comunicació local
Francesc Pena ha remarcat “el gran esforç de la XAL per alliberar, d’un pressupost ja reduït, recursos per a la producció local” i en aquest sentit ha reclamat als operadors de proximitat “compromís, rigor i qualitat” en el desenvolupament de la tasca informativa. Pena ha recordat que la conjuntura econòmica actual fa indispensable l’eficiència i l’optimització de recursos en la gestió dels mitjans de comunicació local i ha ofert “tot el suport de la XAL” per treballar en aquesta línia.

La comunicació local, "una estructura d'estat"
Durant la presentació de la XAL, el secretari de Comunicació de la Generalitat, ha celebrat que la creació de la XAL i l'abandonament del perfil finalista dels mitjans de la Diputació de Barcelona "sigui no només fruit de la conjuntura econòmica, sinó també d'una convicció racional". També ha remarcat que amb la nova empresa "es produeix un traspàs de responsabilitats als mitjans locals sobre els continguts" i que els operadors "podran augmentar la facturació oferint producció" que pugui adquirir La Xarxa.

Finalment, Martí ha insistit que la comunicació local és una "estructura d'estat" que, a l'igual que l'audiovisual nacional, cal defensar i en aquest sentit s'ha felicitat per la col·laboració i suma d'esforços que han encetat TV3 i Catalunya Ràdio amb els mitjans locals.

La XAL és “una posada al dia per oferir “un servei millor”
El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, ha recordat la llarga trajectòria de l'ens, el qual ha donat suport a la comunicació local i ha qualificat la creació de la XAL com "una posada al dia" per prestar un servei millor i més eficient en aquest àmbit.

Simplificació empresarial
L'XN, model de contribució i intercanvi de continguts informatius entre mitjans locals la XAL, SL neix de la voluntat de la Diputació de Barcelona de simplificar en una única empresa la gestió del suport a la comunicació local, un objectiu que des del setembre aglutina i projecta la marca La Xarxa, que no té perfil de mitjà finalista i que opera com una plataforma multimèdia de serveis a l’audiovisual local.

Entre aquests, el principal n’és l’XN, un servei que sorgeix de la coordinació periodística entre els informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans locals adherits, i a través del qual ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat. El 2012 l’XN va distribuir més de 28.000 notícies entre els mitjans adherits, que van compartir un total de 30.230 hores de vídeo.

segueix-nos «