Dijous 17

Octubre de 2019

La Xarxa promourà ajuts perquè les emissores locals més febles puguin produir continguts propis

Un primer pas per dotar d'una mínima estructura aquests mitjans

04/06/2014 06:27h

La Xarxa promourà ajuts públics perquè les emissores municipals més febles activin la producció de continguts propis. El conseller delegat de l’ens, Francesc Pena, ha explicat al Mercat Audiovisual de Catalunya que ha tingut lloc a Granollers que l’objectiu és que les ràdios de municipis amb menys de 10.000 habitants rebin un ajut directe a canvi d’emetre un mínim de dues hores diàries de programació pròpia, basada en la informació local. Es tractaria d’un primer pas per dotar d’una mínima estructura aquests mitjans i anar esborrant les “diferències de solidesa” entre les ràdios locals catalanes.

Actualment formen part de La Xarxa una cinquantena d’emissores municipals amb menys de 10.000 habitants “que no tenen capacitat de producció i no poden accedir als ingressos que concedim per feina feta”.

Francesc Pena fa afegit que es crearà una comissió mixta amb ràdios i ajuntaments per analitzar l’oportunitat d’aquests ajuts i establir el mètode adient “per fer-les arribar als seus destinataris”. L’objectiu és que els ajuts estiguin disponibles en el pressupost del 2015. 

segueix-nos «