Dimarts 26

Març de 2019

La Xarxa

Mèdia

Les claus perquè una producció local pugui obrir-se pas en el mercat internacional

Una experta en distribució audiovisual parla de la seva experiència en el MAC

06/06/2018 12:11h

Tota història bona, sorprenent, amb personatges potents, és susceptible de poder agradar en el mercat internacional. Ara bé, de quina manera s’ha d’encarar la producció perquè el nostre contingut capti l’atenció entre milers de propostes interessants? El MAC n’ha donat les claus aquest dimecres en una sessió organitzada per La Xarxa i adreçada als mitjans locals, amb l’objectiu que “s’atreveixin a mirar més enllà dels seus límits geogràfics per connectar amb nous públics”, en paraules de la moderadora de la taula, Mabel Moreno, cap de gabinet del conseller delegat de La Xarxa, Francesc Pena. Les recomanacions bàsiques per fer aquest salt a l’estranger les ha donades Erika Scandone, responsable d’Adquisició i Vendes d’ADR, una companyia italiana de distribució audiovisual.

Scandone ha deixat clar de bon inici que no cal el pressupost d'una gran producció i ha posat l'èmfasi en tenir una història, "una anècdota meravellosa" per explicar. A partir d'aquí, veu imprescindible fer un vídeo de presentació que sigui capaç de "deixar-te atrapat" en els tres primers minuts. "Ha de ser sorprenent, inesperat", ha afegit. També és fonamental subtitular a l'anglès aquests tràilers i tenir en compte el factor idiomàtic, i ha posat l'exemple de les comèdies, "un gènere que costa molt de traduir". Un dels aspectes sobre els quals ha insistit és en preparar bé els materials per evitar situacions surrealistes: "A vegades m'he trobat a les mans un catàlag sense el logotip de la productora ni cap persona de contacte", ha reblat. 

En aquest procés cal donar tot aquella informació que doni valor a la producció. Preparar un bon material de premsa que incorpori per, exemple, si el contingut ha rebut premis i quin circuit d'exbibició ha seguit. 

Dominar els requisits tècnics i jurídics

Les qüestions tècniques i jurídiques no són menys importants. Des de saber quin grafisme és el més adequat a dominar totes la normativa legal pel que fa a a la cessió i venda de drets. Fer tot aquest camí sol pot ser molt dur, de manera que Scandone ha encoratjat els mitjans de proximitat a buscar el suport de "col·legues" locals del país on es vulgui incidir: "Et poden assessorar en aquells camps on vas més perdut". Finalment, aquesta italiana ha encoratjat a provar "l'experiència internacional" pel munt de coneixements, contactes i experiències que procura. 

 

segueix-nos «