Dimarts 21

Maig de 2019

MÈDIA

“Les dones negres o les dones trans encara tenen menys visibilitat que les blanques", Shaina Joy a ‘The Weekly Mag’

El programa es pot veure dissabte de 16h a 18h a la teva televisió local

04/03/2019 12:13h

La Xarxa

Aquesta setmana a ‘The Weekly Mag’ sentirem moltes veus. Coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Dona, donarem veu al feminisme i en parlarem amb quatre dones que tenen molt a dir sobre la seva història, la igualtat de gènere i la visibilitat de les dones avui dia. Tindrem amb nosaltres la historiadora i consultora en polítiques socials, gènere i immigració, Meritxell Benedí; la periodista i escriptora Shaina Joy Machlus; Marta Roqueta, periodista i analista de gènere, i la nostra col·laboradora, editora i feminista declarada, Patricia Escalona.

També anirem fins a Porqueres, en un ‘Home from Home’ en què l’artista austríaca Nadia Sky ens descobrirà els jardins de Can Ginebreda, on s’exposen 120 escultures de la imatgeria eròtica creades per Xicu Cabanyes. I amb el nostre ‘E-Speaker’ aquesta setmana anirem fins a Escòcia, nació que forma part del Regne Unit i que ocupa el terç del nord de l’illa, amb platges, valls i muntanyes sorprenents.

Dedicarem el concurs ‘Guess What’ a la ficció, concretament a les veus que ens arriben des del més enllà. El nostre col·laborador Sergi Cervera posarà a prova Màrius Serra i Patricia Escalona, que hauran de demostrar què saben de fantasmes literaris i de pel·lícules.

També us oferirem el ‘Portrait’ del cantant i músic novaiorquès Bob Mundy, que va decidir instal·lar-se al nostre país després de la victòria de Donald Trump i que està considerat uns dels 10 millors músics de jazz dels Estats Units amb el seu últim àlbum.

I per varietat de veus, les d’una coral. Al ‘Here and There’, Marc Broderick assistirà a un assaig de la coral Cor i Veu per rebre la seva primera lliçó de cant. Amb Matthew Tree compararan les tonalitats dels diversos idiomes.

Qui també va començar en un cor, en aquest cas de gòspel, és l’artista que ens acompanya avui. Nascuda a Anglaterra, crescuda a Sud-àfrica i actualment viu a Catalunya des dels 12 anys. Karol Green dirigeix el Barcelona Soul Choir i el Cor Gospel de Sant Celoni entre d’altres, i ha engegat el seu projecte personal, ‘Gaia’, del qual podrem escoltar ‘I’m marrying myself’, amb David Phillips a la guitarra.

Una finestra a l'anglès en l'audiovisual català

'The Weekly Mag' és una aposta de La Xarxa de Comunicació Local per obrir una finestra a l'aprenentatge de l'anglès en l'audiovisual català amb un producte atractiu i de qualitat que serveixi també com a recurs didàctic per a escoles i centres de formació. Dirigit i presentat per la periodista Marcela Topor, s’emet cada dissabte, de 16h a 18h, a través de les televisions locals i en ‘streaming’ a laxarxa.cat. Consulteu el llistat de televisions clicant aquí. Per xarxes socials, es pot seguir a Twitter (@TheWeeklyMagTV) i Facebook (@theweeklymagtv).

segueix-nos «