Divendres 19

Abril de 2019

La Xarxa

Les ràdios locals posen en marxa cinc magazins de territori

A partir del 30 de juliol escoltarem la proximitat

23/07/2018 10:06h

La Xarxa

A partir d'aquest dilluns, 28 ràdios locals sumen esforços per posar en marxa cinc magazins de territori que tenen com a objectiu explicar tot el que succeeix al seu entorn de manera coordinada. La posada en marxa compta amb el suport de La Xarxa de Comunicació Local i s'anirà fent esglaonadament.

Aquesta experiència de col·laboració radiofònica es veurà reflectida en programes de tres hores de durada, que s'emetran en directe, de dilluns a divendres, i en els quals hi haurà actualitat local i entreteniment, combinats amb altres temàtiques com: entrevistes, cultura, música, connexions en directe, esports, literatura, consells de salut, gastronomia... tot mirant el territori i copsant l'opinió dels oïents a peu de carrer.

Una aposta clara per continuar mancomunant esforços i treballant conjuntament

El magazín en xarxa 'La tarda', en antena sis temporades, en les quals ha deixat un valuós llegat en forma de metodologia de treball col·laboratiu entre diferents emissores locals, i l'emissió de sis magazins territorials l'estiu passat, han estat exemples d'èxit sobre la viabilitat d'estendre el model de coproducció durant la temporada regular.

Cinc magazins, 28 emissores locals

Dilluns 30 de juliol, arrenquen 4 dels 5 programes. Al llarg de tres hores, els professionals de les ràdios locals, coordinats per una de les emissores del grup, explicaran tot allò que està passant en el seu territori.

Així, 'Connectats' compta amb la participació de ràdios del Baix Llobregat, el Barcelonès i el Vallès Occidental: Cugat.cat, Ràdio Ciutat de Badalona, Ràdio Municipal de Terrassa, El Prat Ràdio i Ràdio Sabadell. S'emet de 9h a 12h. Tindrà un versió estiuenca 'Connectats a l'estiu' i més endavant, el 7 de setembre es consolidarà a la graella d'aquestes emissores i comptarà amb la incorporació de Ràdio Castellar.

'Ona Maresme' reuneix l'esforç i el treball de Mataró Ràdio, Ràdio Premià de Mar, Ràdio Canet de Mar, Ràdio Santvi, Ràdio Calella i Ràdio Tordera amb l'objectiu d'oferir un magazín de servei, dinàmic i refrescant. S'emet de 9h a 12h.

Les ràdios de les comarques de Ponent posen en antena,  'Aquí, a l'oest', que es podrà escoltar aquest estiu de 9h a 12h i que compta amb la participació de UA1 Lleida, EMUN FM, Ràdio Ponent (Mollerussa), Ràdio Rosselló i Ràdio Tàrrega.

Finalment, en aquesta primera fase, 'Carrer Major' copsarà el dia a dia del Camp de Tarragona. Aixòó serà possible, aquest estiu, de 9h a 12h, gràcies a Ràdio Ciutat de Tarragona, Altafulla Ràdio, Ràdio la Selva (la Selva del Camp), Ràdio Montblanc, Ona la Torre (Torredembarra), Ràdio l'Hospitalet de l'Infant i LANOVA Ràdio (Reus).

'El Far' s'il·luminarà el 3 de setembre

El magazín 'El Far' aplega emissores amb un punt en comú: el mar. Aquesta aventura marinera compta amb Ràdio Arenys, La Cala Ràdio (l'Ametlla de Mar), Ràdio l'Escala, Ràdio Delta (Deltebre) i Canal Blau FM (Vilanova i la Geltrú). S'emetrà de 16h a 19h, a partir del 3 de setembre.

segueix-nos «