Dilluns 26

Agost de 2019

La Xarxa

Mèdia

Les televisions locals emeten aquesta nit ‘Seguem arran!’, el concert commemoratiu de la Diada

Un repertori replet de peces emblemàtiques, com 'Els segadors' i 'L'emigrant'

07/09/2015 15:50h

Les televisions locals se sumen a la commemoració de l’Onze de Setembre amb l’emissió en directe, aquesta nit a les 22h, del concert ‘Seguem arran! Quinze himnes i una cançó eròtica’ des del Born Centre Cultural de Barcelona. Sota la batuta de Francesc Cassú, l’espectacle proposa un viatge a través dels segles per obres de l’imaginari musical català que han esdevingut símbols de la identitat del país. ‘L’estaca’, ‘La Santa Espina’, ‘L’emigrant’ i l’himne nacional, ‘Els segadors’, són algunes de les peces populars que conformen el repertori. L'actor Joan Crosas conduirà l'acte.

Un concert a càrrec de músics d’arreu dels Països Catalans

Per l’escenari del Born desfilaran músics d’arreu dels Països Catalans, acompanyats per la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya. El cantant i compositor d’Obeses, Arnau Tordera, aparcarà el seu registre habitual de pop rock per interpretar amb solemnitat ‘L’estaca’ i ‘La Santa Espina’. Al seu torn, Jordi Fàbregas (integrant del Pont d’Arcalís) posarà veu a ‘El més petit de tots’ i la cançó de sega ‘Els tres garberets’. La solista Mariona Segarra cantarà ‘La balanguera’ i ‘La fera ferotge’ d’Ovidi Montllor, mentre que Miquel Gil entomarà la melodia de ‘Bac de Roda’ i ‘Catalunya, comtat gran’. El concert també ha convocat el tenor Roger Padullés, que interpretarà ‘L’emigrant’ i ‘D’un temps, un país’.

‘Els segadors’, de cançó eròtica a himne nacional

Són cançons repletes de lloances a la pàtria i protestes per l’opressió viscuda pel poble català, d’aquí ve que amb el temps s’han convertit en himnes oficiosos. Com no podia ser d’altra manera, tancarà el programa l’himne oficial, ‘Els segadors’, a càrrec de la Coral Cantiga. El concert també serà una ocasió per conèixer l’origen d’aquesta emblemàtica peça, que el musicòleg Jaume Ayats ha situat recentment en una cançó eròtica del segle XVII.

El concert és una producció de Clack, ‘L'Avenç’ i el Grup Enderrock realitzat per La Xarxa, que es podrà veure en directe per Canal Reus TV, Molins TV, Canal Terres de l'Ebre, EL 9 TV, Canal Taronja, Olot Televisió, teleb, Televisió del Berguedà, Canal Blau TV, Televisió del Ripollès, El Punt Avui TV, Empordà TV i TV Costa Brava. També es podrà seguir en ‘streaming’ per aquest mateix web. 

segueix-nos «