Diumenge 26

Maig de 2019

Mèdia

Les TV locals podran mesurar l'audiència en directe i saber com hi influeix Twitter

La Xarxa els ofereix una aplicació HbbTV per recollir les dades i un entorn per visualitzar-les

01/06/2016 12:20h

Per primera vegada les televisions locals podran disposar d'un sistema per mesurar el consum de televisió en aparells compatibles amb HbbTVfet que els permetrà obtenir dades de manera estable sobre el comportament de l'audiència durant l'emissió en TDT i en 'streaming' i alhora creuar aquesta informació amb l'activitat del públic a les xarxes socials (Twitter). Així ho anunciat aquest dimecres Miquel Herrada, responsable de Digital Mèdia de La Xarxa, al Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC) en una sessió sobre el 'big data' dels canals de proximitat. 

Al llarg d'aquest mes de juny, doncs, La Xarxa posarà a disposició de les televisions un sistema de mesurament de consums a partir d'una aplicació HbbTV i un entorn per visualitzar aquestes dades, en temps real.

D'aquesta manera, es pretén oferir un indicador útil per conèixer com es comporten les audiències i prendre decisions sobre la programació i, si convé, el model de negoci. 

Durant la seva intervenció, Herrada ha remarcat la necessitat de tenir una "visió polièdrica" sobre el consum i en aquest sentit ha insistit en l'interès que pot tenir per a una televisió veure l'impacte de les xarxes socials sobre l'emissió. Els resultats obtinguts determinaran si l'estratègia que segueix cada canal a les xarxes és efectiva i repercuteix positivament en el consum de televisió o, si per contra, s'ha de replantejar.

En aquesta sessió també ha intervingut Jordi Gilabert, CEO de Konodrac, l'empresa que ha donat suport a La Xarxa en el desenvolupament del sistema de mesurament i visualització de dades. Gilabert ha presentat les conclusions de l'estudi de consum que s'ha fet amb aquesta nova eina de les diades castelleres que les televisions locals van emetre la temporada pasada.

segueix-nos «