Dimarts 21

Maig de 2019

La Xarxa

Manu Sabaté i Janusz Prusinowski Kompania uneixen la música tradicional catalana i polonesa en el cicle 'Jajajazz'

Dissabte, a les 22.30h a la teva televisió local

26/11/2018 13:01h

La Xarxa

La Janusz Prusinowski Kompania, amb el seu llegat musical contemporani polonès i, Manu Sabaté, gran intèrpret d’instruments de vent i impulsor de la música més folklore catalana van junts en aquest concert que vol ser un intercanvi musical entre les dues cultures; la catalana i la polonesa.

Manu Sabaté és un dels músics joves que s'ha inspirat en els sons tradicionals catalans. Especialitzat en instruments de vent, Sabaté ha portat la gralla fora del seu context habitual, la música tradicional, i ha experimentat amb nous gèneres i llenguatges com ara la improvisació. També toca el clarinet baix, el clarinet, la tenora i la tarota. Amb menys de 30 anys ha participat en 10 produccions discogràfiques, amb projectes com Inxa Impro Quintet, la Sibelius Folk Big Band, el FolkMus i NewCat_ètnic, entre d'altres.

Janusz Prusinowski Kompania és una banda que vol recuperar la música tradicional polonesa. El grup, que incorpora la dansa com a part essencial dels seus espectacles, té com a components Janusz Prusinowski (veu, acordió, violí, címbal), Michal Zak (veu, vents, 'cello'), i Piotr Piszczatowski (veu, pandereta i tambor amb plateret).

El concert va tenir lloc en el marc de Fira Mediterrània 2018, un mercat d'espectacles que, amb la tradició mediterrània com a eix, es mou en dos àmbits principals: la cultura popular i les músiques del món i folk.

A on es podrà veure el segon concert del cicle 'Jajajazz'

El programa es podrà veure per 'streaming' a laxarxa.cat. Per saber quines televisions emetran el concert cliqueu aquí.

segueix-nos «