Dijous 17

Octubre de 2019

La Xarxa

‘País km 0’ es posa en ruta

El magazín estarà en antena tot l’estiu a ràdios i televisions locals

07/07/2014 07:00h

A les 18h més de quaranta televisions i ràdios locals estrenaran simultàniament ‘País km 0’, un magazín de dues hores diàries que recorrerà Catalunya a la recerca d’històries i personatges sorprenents. El programa, conduït per Marina Romero, farà la primera parada a Badalona, des d’on explicarà un costum ciutadà força curiós: la dels cadenats d’amor que les parelles pengen al pont del Petroli per després llançar-ne les claus al mar. També parlarà de la petjada que Pompeu Fabra va deixar a la ciutat, on va viure durant 30 anys perquè la seva filla, delicada de salut, pogués prendre banys de mar. Tot plegat, amb la col·laboració de teleb, la televisió municipal de Badalona.

També hi haurà temps per entrevistar un dels badalonins més cèlebres, l'exjugador de bàsquet Jordi Villacampa, actualment president del FIATC Joventut.

Descoberta d’històries
Cada dia, doncs, l’espai es farà en directe des d’un municipi aprofitant la celebració d’un esdeveniment cultural important. A partir d’aquí, entrevistes, reportatges i connexions serviran per mostrar a l’audiència les singularitats de la història i la vida de pobles i ciutats.

En total, més de quaranta localitats acolliran ‘País km 0’ coincidint amb festes majors, fires i festivals. Les Santes de Mataró, la Festa Major de Sant Fèlix a Vilafranca del Penedès, les Festes del Tura d’Olot, el Festival Internacional de Música de Cantonigròs o el Mercat romà de Guissona són algunes de les cites del calendari popular que el programa no es perdà.

Qui va ser l’amant de Pablo Picasso a Gósol? Per què el vermut era una beguda medicinal? Quantes expressions col·loquials han nascut als antics safareigs? Són algunes de les anècdotes que el programa revelerà en el marc de l’ambient festiu que caracteritza l’època estival. La perspectiva local s’ampliarà amb pinzellades d’actualitat procedents d’altres punts de Catalunya i dels estudis centrals de La Xarxa a Barcelona. L’objectiu és fer cada dia un retrat desenfadat de com es viu l’estiu al territori, amb mirada fresca i allunyada dels tòpics.

segueix-nos «