Dijous 17

Octubre de 2019

Programar continguts per a HbbTV o Smart TV?

El MAC analitzarà els pros i contres dels principals sistemes de televisió connectada

28/05/2014 09:02h

El Mercat Audiovisual de Catalunya, que tindrà lloc el 4 de juny a Granollers, al Vallès Oriental, acollirà una taula rodona sobre les estratègies de programació que es poden adoptar segons la capacitat d’impacte dels principals sistemes de televisió connectada: l’HbbTV o l’Smart TV. Gràcies a una connexió a Internet, els dos models permeten a l’usuari accedir a continguts a la carta si bé plantegen experiències de consum diferents.

L’HbbTV és un estàndard europeu conegut com a televisió híbrida que afegeix una capa d’informació digital als canals de televisió digital (TDT i/o cable). A la pràctica, això permet que amb un simple botó l’usuari pugui passar de veure, per exemple, el programa que una cadena està emetent en directe per la TDT als continguts a la carta del mateix operador. Aquest sistema incorpora, a més, altres serveis com les aplicacions associades a un mateix operador, teletext i guies de programes.

En canvi, l’Smart TV, també denominada televisió intel·ligent, imita els sistemes operatius mòbils i, a banda de permetre veure els canals convencionals, integra tot tipus d’aplicacions (xarxes socials, navegació web o fins i tot jocs).

A diferència de l’HbbTV, l’Smart TV no és un estàndard compartit per la indústria, sinó que cada fabricant dissenya i comercialitza el seu. Els dos models divideixen operadors i fabricants. Els operadors defensen l’HbbTV, ja que integra a la mateixa pantalla els continguts en directe i a la carta d’una mateixa cadena i assegura, per tant, que l’usuari no es mou del seu univers corporatiu. Per contra, els fabricants juguen a la carta de l’Smart TV, un sistema que els assegura un potencial model de negoci. 

Els pros i contres dels dos models seran analitzats per diferents experts a la taula rodona ‘Programació i explotació de continguts a la carta’ del MAC. Hi intervindran Ferran Clavell, responsable d’Innovació i Future Media de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals; Sergi Fernández, director de la unitat audiovisual de la Fundació I2CAT, que promou el rellançament de l’HbbTV; Àlex Mestre, director de desenvolupament de negoci d'Abertis Telecom, i David Clavera, CMS Media & Entertainment d’HP.

En el debat es parlarà de la capacitat d’explotació de continguts a la carta que ofereixen els diferents sistemes de televisió connectada. També de les pràctiques publicitàries i de les iniciatives vinculades a l’àmbit del patrocini que cadascun permet.

segueix-nos «