Diumenge 21

Juliol de 2019

Puigcorbé i Elias a l'ex-Unió Soviètica

'Els de davant', de Jesús Garay, aquesta nit a l'XTVL

10/09/2011 08:00h

L’espai setmanal de cinema de l’XTVL 'L’altra pantalla' presenta aquest dissabte a la nit la pel·lícula 'Els de davant', un film del director Jesús Garay amb les actuacions de Juanjo Puigcorbé, Estelle Skornik, Carmen Elías i Ben Gazzara. Garay explicarà durant el programa més detalls del films, adaptació de la novel·la negra de George Simenon ambientada a l'Ex-Unió Soviètica.

'Els de davant' va ser la gran triomfadora dels Premis de Cinematografia de la Generalitat de Catalunya de l'any 1994 on va aconseguir els guardons de millor pel·lícula, millor director, millor fotografia, millor actor (Juanjo Puigcorbé) i millor direcció artística.

La pel·lícula està ambientada al 1930, a Batum, una petita ciutat a la vora del mar Negre, on arriba el nou cònsol de Turquia, el jove Adil Zeki. En aquella ciutat, superpoblada i monòtona, Adil s'adona molt aviat que la seva missió no serà fàcil, perquè la desídia de l'administració stalinista, la desconfiança de la gent que l'envolta, i l'atonia de qualsevol activitat civil, van aïllant-lo cada cop més i van alimentant la seva por a ser enverinat, tal com ja havien fet amb el seu antecessor.

Mentre Adil s'enfronta a la burocràcia soviètica i als intents d'assassinar-lo, s'enamora perdudament de la seva secretària, fervent seguidora de les joventuts comunistes, que viu a l'immoble del davant.

Emissió

'Els de davant' s'emet aquest dissabte a les 22.30 h per TV L'Hospitalet, Canal Terrassa Vallès, VOTV Vallès Oriental Televisió, Canal Nord Figueres, Vallès Visió, TAC 12, Canal Blau TV/Maricel TV, Canal Reus TV, El 9 TV, GAVÀ Televisió, Conca TV, TV Badalona, Televisió de Girona, Penedès TV, m1tv i Lleida TV.

 

segueix-nos «