Dijous 24

Octubre de 2019

La Xarxa

Sabina Witt dona veu a les poetesses en el seu disc 'Les Crisàlides'

El concert s'emmarca dins del cicle 'Jajajazz' i s'emetrà dissabte a les 22.30h a la teva televisió local

27/12/2018 09:21h

La Xarxa

Sabina Witt ha volgut recuperar algunes de les dones poetesses més importants de la història i acompanyar els seus textos amb la seva música. A 'Les Crisàlides', Witt dona veu a les dones silenciades i intenta desemmascarar els prejudicis que hi ha entorn la figura femenina.

L'artista ha escollit un seguit de dones que ha ordenat cronològicament. El seu repertori musical comença amb Safo de Lesbos, una poetessa de l’Antiga Grècia i continua amb Sei Shōnagon, Hildegard von Bingen, Emily Dickinson, Alfonsina Storni i Montserrat Abelló. La darrera cançó del disc està dedicada a la seva filla, que estava a punt de néixer quan la va compondre.

Trajectòria de l'artista Sabina Witt

Des de molt jove estudia piano i guitarra clàssica, no va ser fins el 2012 quan es va graduar al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona en la modelitat de cant jazz. Ha col·laborat en diversos projectes teatrals: El meu avi no va anar a Cuba de Victoria Szpunberg, Simon de Beauvoir: l’Escriptura o la vida de Gloria Balanyà i Standard de Marc Rosich.

Abans de 'Les Crisàlides', Witt havia realitzat quatre treballs discogràfics propis:'¿Lejos de Dónde?','Rubaiyyat' amb Juan Pablo Balcázar,'Vistes al Mar' i 'Chiquilladas pintorescas'.

El seu estil és una barreja de moltes influències. Comença la seva formació acadèmica amb el jazz, però de seguida s'envolta de la música clàssica, el klezmer (un gènere musical que va néixer dels jueus asquenazites al segle XV) i el tango.

On i quan es podrà veure 'Les Crisàlides'

El concert és una producció de La Xarxa de Comunicació Local i es podrà veure per 'streaming' a laxarxa.cat. Clica aquí per saber quines televisions locals l'emetran.

segueix-nos «