Diumenge 20

Maig de 2018

Mèdia

Set concerts del Mercat de Música Viva de Vic, en directe i en exclusiva a les teles locals i Movistar+

S'emetran quatre programes especials des de la Plaça Major

11/09/2017 10:02h

Fins a set concerts del Mercat de Música Viva de Vic es podran veure en directe i exclusiva per tot el país a través de les televisions locals i el canal 159 de Movistar+. Un any més, La Xarxa i EL9TV donaran la màxima difusió a una cita imprescindible del panorama musical català, en una producció conjunta que es traduirà en quatre programes especials entre dijous i diumenge. Hi veurem actuar grups de diferents estils i trajectòria, entre els quals destaquen Muchachito, La Iaia, Dolo, Ramon Mirabet i Maria Rodés

Des de la plaça Major de Vic, la periodista de Ràdio Arenys Marta Pérez-Verge conduirà els especials de divendres i dissabte, que inclouran entrevistes als protagonistes del festival i connexions en directe amb dels seus escenaris, com l'esplanada del teatre l'Atlàntida i el Sucre

Aquesta traca musical s'encendrà dijous amb la retransmissió en directe del concert inaugural i el lliurament del premi Puig-Porret al millor projecte de creació musical. Així, a partir de les 19.15h aixecaran el teló l'artista italià Vinicio Capossela i els catalans Cabo San Roque, en una nova producció conjunta que celebra 10 anys d'amistat i col·laboracions. El grup barceloní greixerà les seves màquines sonores més experimentals per repassar el repertori d'èxits del músic transalpí. El programa també ens mostrarà qui s'endú el premi Puig-Porret, que l'any passat va recaure en Maria Rodés. Aquest programa especial es podrà seguir en directe a les televisions locals i en diferit a partir de les 00.00h a Movistar+. 

Festa rumbera amb Muchachito 

En l'especial de divendres la primera a obrir foc serà Dolo a les 20.15h amb el seu primer disc en solitari, 'Copilotos'. L'excantant de Pastora torna als escenaris trepitjant fort, amb melodies carregades de pop electrònic i guitarrer. La seguirà Ramon Mirabet, un artista tot terreny que sap endur-se el públic a la butxaca amb un pop-folk magnètic i les seves lletres en anglès. El final de festa arribarà amb Muchachito, que omplirà l'escenari de ritmes rumbers. La seva última proposta és 'La Banda del Jiro', on la rumba de sempre es barreja amb el rock i fins i tot amb l’electrònica.

Nou disc de La Iaia

La nit de dissabte arrencarà a les 20.15h amb Pavvla, el projecte musical de la joveníssima Paula Jornet. Amb un disc de debut sota el braç, la cantant i també compositora ens deixarà tastar el seu folk intimista. A continuació actuarà La Iaia, que presentaran el tercer disc, 'Tornar a ser u', més introspectiu que els anteriors i amb moltes referències a l'amor i la superació personal. Tancarà la vetllada la banda valenciana Senior i el Cor Brutal, que interpretarà el seu darrer treball, 'Valenciana Vol. 1', on fa un particular recorregut musical per l'americana Ruta 66. 

Un aperitiu del nou disc de Maria Rodés

Finalment, diumenge a partir de les 23h podrem recuperar el concert de Maria Rodés a Vic. Considerada una de les autores més personals del país, a la capital d'Osona hi presentarà un disc que veurà la llum a l'octubre. L'actuació inclourà cançons i passatges musicals inspirats en la vida i l'obra del seu besavi, l'astrònom Lluís Rodés. 

segueix-nos «

 

els continguts de la teva TV local «