Dijous 17

Octubre de 2019

Un acord entre La Xarxa i Abertis permetrà a les televisions locals adoptar l’estàndard HbbTV

La companyia crearà una aplicació que es provarà en una dotzena de canals

04/06/2014 14:34h

Abertis desenvoluparà ens els propers mesos una aplicació que permetrà a les televisions locals adoptar l’estàndard europeu HbbTV per emetre continguts a la carta i accedir a diferents serveis interactius. Aquesta aplicació integrarà la XIP/TV, la plataforma de continguts a la carta dels canals locals, i en una primera fase es provarà a dotze televisions. L’HbbTV, també conegut com a televisió híbrida, permet que amb un simple botó l’usuari pugui passar de veure, per exemple, el programa que una cadena està emetent en directe per la TDT als continguts a la carta del mateix operador.

La previsió és que al 2016 el 75% de la població espanyola consumirà televisió híbrida. Per això, durant la seva intervenció al MAC, el cap de Màrqueting Estratègic de la companyia, Xavier Redon, ha animat els operadors locals a “llançar-se sense por” a l’HbbTV i “pensar en estratègies per monetitzar el servei”.

De la seva banda, el director de la unitat audiovisual de la Fundació i2CAT, Sergi Fernández, ha recordat les prestacions que aquest estàndard ofereix als espectadors locals, com la possibilitat de crear itineraris personalitzats de consum televisiu i també de recomanar continguts.

 

segueix-nos «