Diumenge 24

Març de 2019

La Xarxa

Mèdia

Més d'un miler d’alumnes veuran simultàniament ‘Comtes’ en cinemes de tot Catalunya

La sèrie històrica es projectarà el dimecres 21 de març a les 10h

13/03/2018 08:55h

Després de l’exitosa estrena per televisió aquest Nadal, la sèrie històrica ‘Comtes’ arriba a la pantalla gran amb una projecció simultània per a 1.200 alumnes de Secundària en cinemes d’arreu del país. Serà el dimecres 21 de març a les 10h, quan joves estudiants d’una quinzena de localitats podran veure al cinema aquesta producció de La Xarxa, basada en la gesta dels primers comtes catalans, als segles IX i X, per aconseguir la independència de l’imperi carolingi.

La versió que es projectarà, d’una hora i 40 minuts, s’ha concebut com un recurs pedagògic que ajudi els alumnes a conèixer millor un període clau del passat dels catalans.

Una trama d’alt valor històric

Amb un guió de l’escriptor i antropòleg Albert Sánchez Piñol i sota la direcció de Carles Porta, ‘Comtes’ reconstrueix des d’un escrupolós rigor històric el regnat de quatre comtes que es van succeir cronològicament: Guifré el Pelós, Guifré Borrell, Sunyer I i Borrell II. El format combina la ficció dramàtica amb el testimoni d’un gran elenc d’historiadors, que aporten el context de l’època i ajuden a interpretar els fets.

Una vintena de centres assisteixen a la projecció

La projecció de ‘Comtes’ s’adreça a 17 centres de Secundària d’una desena de localitats catalanes: Barcelona (Escola Companyia Santa Teresa de Jesús i Escola Ramon Llull), Badalona (Institut Pompeu Fabra), Sant Cugat del Vallès (Col·legi CrearNova i Escola Thau), Lleida (Col·legi Lestonnac-L’ensenyança), Vilablareix -Gironès- (Institut Vilablareix), Tarragona (Institut F. Vidal i Barraquer i Institut Antoni de Martí i Franquès), Ripoll (Escola Vedruna), Jesús -Baix Ebre- (Institut Daniel Mangrané i Escardó), Sant Carles de la Ràpita -Montsià- (Col·legi Sagrada Família), Sant Martí Sarroca -Alt Penedès- (Institut l’Alt Foix), Vic (Col·legi Sant Miquel dels Sants), Artesa de Segre -la Noguera- (Els Planells) i Tàrrega (Vedruna Tàrrega-Sant Josep i Escola Pia Tàrrega). En total, seran 11 els cinemes que projectaran la sèrie.

 

 

segueix-nos «