Dissabte 19

Gener de 2019

La Xarxa

Mèdia

Una nova sèrie de La Xarxa mostra el dia a dia del Banc dels Aliments arreu del país

S’estrenarà aquest divendres 1 de desembre a TV i ràdios locals, coincidint amb el Gran Recapte

28/11/2017 08:59h

Com es desplega pel territori el teixit associatiu i solidari al voltant del Banc dels Aliments? La Xarxa, en el marc del seu pla de Responsabilitat Social Corporativa, ha apostat enguany per donar visibilitat a la tasca dels milers de persones, entre professionals, voluntaris i entitats beneficiàries, que diàriament fan rutllar aquesta entitat clau en la lluita contra la pobresa i el malbaratament alimentari a tot Catalunya.

Així, a partir d'aquest divendres 1 de desembre, coincidint amb el Gran Recapte i a cavall del 30è aniversari del Banc dels Aliments de Barcelona (2017) i el de Girona (2018), s’estrena a les televisions i ràdios locals la sèrie ‘Banc dels Aliments, Tones de Solidaritat’, formada per petites càpsules que ens apropen el funcionament i el gran ventall d’activitats que abraça l’entitat.

Sota la direcció de La Xarxa i en coordinació amb els quatre bancs d'aliments catalans, en el projecte han col·laborat de manera desinteressada una quarantena de mitjans de proximitat, fet que ha permès mostrar l’àmplia presència del Banc dels Aliments al territori. A través d’històries personals coneixerem, per exemple, quin paper juga el voluntariat, quins són els canals d’entrada dels aliments, com es distribueix la carn, quina és la xarxa de repartiment de productes frescos i congelats, les noves fonts de recuperació d’aliments o el programa de sensibilització contra el malbaratament alimentari que es duu a terme a escoles i instituts.

Els mitjans locals que s'hi han implicat són Lleida TV, Mataró Televisió, TV Girona, EL 9 TV (Osona), TV L'Hospitalet, TAC 12, Balaguer TV, Canal Terrassa TV, Penedès TV, Mollerussa TV, Canal Blau TV (Garraf), Canal Reus TV, TV Ripollès, Olot Televisió, TV Costa Brava, Banyoles TV, TV Berguedà, Canal 21, ETV (Baix Llobregat), VOTV (Vallès Oriental), Tàrrega TV, Vallès Visió (Baix Vallès), Canal Terres de l'Ebre, Canal Taronja Central (Bages i Solsonès), Televisió de Badalona, EMUN FM Ràdio (Segrià), El Prat Ràdio, FeM Girona, La Cala TV (Ametlla de Mar), Mataró Ràdio, Ràdio Calella, Ràdio Montblanc, Ràdio Sant Fruitós, Ràdio Sió (Agramunt), Ràdio Vilafranca, Selva FM (Selva del Camp), UA1 Lleida, Ràdio Ciutat de Tarragona, Ràdio Palamós, Ràdio Silenci (la Garriga), Ràdio Sant Feliu, Ràdio Martorell, Solsona FM, Ràdio l'Escala, Ona Bitlles (Sant Pere de Riudebitlles), Antena Caro (Roquetes) i Ràdio Roda de Ter.

Un cop emeses, les càpsules es podran recuperar a laxarxa.cat/bancdelsaliments.

A banda d'aquesta sèrie, La Xarxa donarà cobertura a l'edició d'enguany del Gran Recapte en els programes 'Ben trobats', '1món.cat', 'L'entrevista', 'La tarda', a més dels informatius.

Al costat dels projectes socials

Aquest és el quart any que La Xarxa i els mitjans locals contribueixen a donar a conèixer la tasca d’una entitat social. En edicions anteriors, el focus s’ha posat en la Creu Roja a Catalunya, Obertament i el Banc de Sang i Teixits.

segueix-nos «