Dimecres 25

Abril de 2018

La Xarxa

Mèdia

Viu el Gran Recapte a 'Ben trobats', 'La tarda' i '1món.cat'

Els tres magazins de La Xarxa seguiran la cita solidària amb connexions i reportatges

23/11/2016 16:18h

Quan falten dos dies per al Gran Recapte, el país es prepara per viure una de les demostracions de solidaritat més importants de l'any. Encara falten voluntaris en alguns punts de recollida d'aliments, però l'organització confia que la força dels col·laboradors permetrà omplir aquests buits. La Xarxa i els mitjans locals també hi posarem el nostre granet de sorra fent difusió abans i també durant les dues jornades (divendres i dissabte) de la convocatòria. Serà a través dels magazins televisius 'Ben trobats' i '1món.cat', i del radiofònic 'La tarda'.

Així, el matinal 'Ben trobats', de 10h a 12h, connectarà aquest dijous amb el mercat municipal de Sant Joan de Vilassar de Mar per conèixer com es desplegarà el Gran Recapte al Maresme. Els detalls en els donarà el responsable de la recollida a la comarca, Francesc Cusí, que, entre altres coses, ens explicarà què cal fer per ser voluntari i quins són els aliments que més es necessiten.

Seguiment de la jornada a les quatre demarcacions

Divendres, el Gran Recapte serà protagonista absolut de 'La tarda', que dedicarà de 16h a 19h un monogràfic a seguir-ne el desenvolupament a les quatre demarcacions. Des de FeM Girona valorarem el transcurs de la jornada a les comarques gironines amb Frederic Gómez, president del Banc dels Aliments de Girona i de la Federació Catalana del Banc dels Aliments. Ràdio Silenci, a la Garriga (Vallès Oriental), ens aproparà l'experiència d'una entitat local que col·labora amb la causa: Càritas. I a través de Ràdio l'Escala (Alt Empordà) sabrem quina lectura en fan els serveis socials municipals.

També passarem per un dels supermercats on es poden donar aliments amb Mataró Ràdio. Una peça clau en l'èxit del Gran Recapte són els voluntaris i del seu paper en parlarem amb Ràdio Vilafant (Alt Empordà), EMUN FM Ràdio (Segrià) i Ràdio Arenys (Maresme).

'1món.cat' viatge dissabte a Salou amb TAC 12 i des d'aquest municipi recollirà en un reportatge la segona i última jornada del Gran Recapte a la demarcació de Tarragona. Des d'un supermercat local conversarem amb voluntaris i també amb Antoni Garcia, secretari del Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona. A més, farem cuina de reaprofitament. 'Foodies' com Diletta Parente, autora del blog 'Recocinando', ens ensenyaran a preparar plats amb pa que ens hagi quedat sec.

segueix-nos «

 

els continguts de la teva TV local «