Diumenge 18

Febrer de 2018

‘Perseguits i Salvats’, el documental que ressegueix la fugida jueva de l’Holocaust pel Pirineu de Lleida amb supervivents i familiars

Teaser del documental

La Xarxa

En el marc del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust, La Xarxa de Comunicació Local recupera el documental 'Perseguits i Salvats'. Produït per La Xarxa amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, el film reuneix tres generacions per tornar a trepijar els camins de fugida del nazisme pel Pirineu lleidatà i rememorar l'experiència vital dels milers de jueus que van arribar al país seguint aquestes rutes. La cinta, dirigida per Daniel Serra i Jaume Serra, i amb l'assessorament històric de Josep Calvet, es podrà tornar a veure diumenge 28 de gener, a les 22h, a les televisions locals, al canal 159 de Movistar+ i a laxarxa.cat, desprès que s'estrenés al novembre.

A continuació del documental s'emetrà la conversa entre la supervivent Paquita Sitzer, i la periodista i escrptora Pilar Rahola. Un diàleg sobre el rastre que aquell episodi de la infantesa ha deixat en la seva vida i també al voltant de la necessitat de preservar la memòria històrica.

'1món.cat' passeja pel Parc de Can Solei i Ca l'Arnús de Badalona

La Xarxa

Parc de Can Solei i Ca l'Arnús de Badalona (FOTO: Penya Fotogràfica de Badalona)

Parc de Can Solei i Ca l'Arnús de Badalona (FOTO: Penya Fotogràfica de Badalona)

Jardins romàntics amb vegetació frondosa, glorietes, escultures, cascades i jocs d'aigua. Per la descripció, potser t'ha vingut al cap Viena. Què va! Molt més a prop: Badalona. La ciutat disposa d'un espai verd, el Parc de Can Solei i Ca l'Arnús, que és una autèntica delícia per als sentits. '1món.cat' no se n'ha pogut estar i dissabte farà el programa en directe des d'allà. No te'l perdis! De 16h a 18h, a la teva tele local, el 159 de Movistar+ o laxarxa.com.

Els Campionats Universitaris, en directe a TV locals i Movistar+

La Xarxa

Campionats Catalans Universitaris

Les 12 universitats catalanes són a la recta final dels 32ns Campionats de Catalunya Universitaris. Del 14 al 16 de març disputen la fase final de futbol 11, futbol 7, futbol sala, bàsquet, voleibol, rugbi 7 i handbol després d'un intens calendari de competició que es va iniciar el passat 15 de novembre i en què han participat 116 equips i s'han disputat un total de 350 partits.

Segueix-nos «

 

els continguts de la teva TV local «