Divendres 22

Febrer de 2019

MWC: 470 milions d'impacte econòmic al marge de la tensió política derivada de l'1-O

26/02/2018 09:11h

El Congrés Mundial de Telefonia Mòbil de Barcelona obre portes aquest dilluns en una edició marcada pel context polític que es viu a Catalunya. Després del sopar d'autoritats i organitzadors al Palau de la Música, amb presència del rei Felip VI i amb protestes als carrers del voltant i cassolades que es van sentir a tota la ciutat i en general a tot el país, comença un esdeveniment que converteix Barcelona en la capital mundial de la tecnologia mòbil. S'espera superar la xifra de 108.000 assistents de l'any passat, una xifra que ja era rècord i que doblava la participació de les primeres edicions. Els càlculs d'impacte econòmic superen els 470 milions d'euros.

El director de negoci exterior de Fira de Barcelona, Pere Camprubí, en declaracions a l'informatiu 'Notícies en xarxa' ha comentat el clima polític que envolta aquesta 13a edició del congrés. "Segurament hi ha coses que no ajuden, però l'important és que les empreses estan venint, estan invertint, que venen visitants i esperem que això sigui el que més compti", ha dit.

Per la seva banda, des de l'Assemblea Nacional Catalana, una de les entitats que ahir va convocar protestes contra la presència del rei a Barcelona, el seu vicepresident, Agustí Alcoberro afirma que “en aquest moment el rei no pot ser benvingut a Catalunya perquè tenim l'autonomia suspesa, perquè tenim presos polítics i exiliats i la situació que tenim és molt dura".

Les grans xifres del MWC
L'increment de l'impacte econòmic de la cita també ha estat proporcional a l'augment de visitants, ja que els 225 milions que es van aconseguir el 2010, per exemple, aquest any es doblaran, amb escreix, perquè s'arribarà als 471.

La cita posa a prova la capacitat del recinte firal de Gran Via de l'Hospitalet de Llobregat, un dels més grans d'Europa. S'ocuparan 240.000 metres quadrats repartits en 8 pavellons, l'equivalent a 40 camps de futbol. S'han contractat 13.000 persones de manera directa i es crearan uns quants milers més de llocs de treball de manera indirecta, ja que tot plegat repercuteix en hotels, restaurants, transports, oci i serveis diversos.

A mode de curiositat, s'oferiran 175.000 menús, se serviran 367.000 cafès i es consumiran 430.000 litres de beguda. I atenent el perfil econòmic dels visitants de la fira, també es preveu servir més de mil quilos de pernil ibèric.

segueix-nos «