Divendres 22

Febrer de 2019

Un videojoc d'esports i un localitzador de taxis, apps premiades per la Diputació

16/11/2016 15:43h

Un videojoc de realitat augmentada per potenciar la pràctica de l'esport i un localitzador de taxis a temps real són les dues aplicacions guanyadores dels premis que la Diputació de Barcelona concedeix en el marc del congrés sobre 'smart cities' o ciutats intel·ligents. L'Smart City Expo World es fa aquesta setmana a la Fira de l'Hospitalet i permet veure les últimes novetats dels municipis del futur.

L'aplicació Untrail creada per Pau Tena i David Garcia s'ha endut el premi App Contest i que promou la Diputació de Barcelona. Es tracta d'un joc de realitat augmentada dissenyat per fomentar la pràctica de l'esport entre els joves i que al mateix temps també promou el coneixement de la ciutat de forma lúdica. En aquesta mateixa categoria la Diputacio també ha reconegut l'aplicació Nomenaments de Jaume Pujadó i que serveix per informar sobre la borsa de treball docent del Departament d'Ensenyament. 

L'altre concurs impulsat per la Diputació ha premiat Àngel Suñé, el creador d'un sistema públic per localitzar taxis disponibles i a temps real. L'aplicació permet també reservar un taxi i que el xofer confirmi el servei. El jurat en aquesta categoria també ha reconegut amb dues mencions: una plataforma de servei als municipis per apendre, crear i innovar en l'internet de les coses i un projecte que millora la gestió i el control de sistemes.

Els premis, que pretenen fomentar el desenvolupament d'aplicacions mòbils innovadores i ajudar els ajuntaments, tenen una dotació de 3.000 euros.

segueix-nos «