Dilluns 22

Juliol de 2019

Art

 • 11/12/2018 | Art

  Josep Giralt: "Vam viure una situació surrealista, més propera a la por que a altres coses"
  Foto_museu_dioces%c3%a0

  Són declaracions del director del Museu de Lleida, el mateix dia que es compleix un any de l'entrada de la Guàrdia Civil per endur-se cap a l'Aragó l'art de Sixena, en aplicació de l'article 155. Coincidint amb l'efemèride, també es fan públiques imatges inèdites sobre aquell operatiu policial. Un material gràfic que l'Ajuntament de Vilanova de Sixena volia que es vetés, però que el jutge els ho va denegar.

 • 05/09/2018 | Art

  La Xarxa

  Torna a les televisions locals la segona temporada de 'Territori Contemporani'
  Amat_2_np

  L'art i el pensament contemporani a comarques comença de nou a les televisions locals gràcies a 'Territori Contemporani'. VOTV i La Xarxa de Comunicació Local tornen a apostar pel nou programa després de l'èxit de la temporada anterior. Martí Sales repeteix com a presentador i ens conduirà per les comarques catalanes per conèixer a través d'històries d'artistes i creadors de la cultura contemporània el potencial que tenen les plataformes de difusió i promoció cultural a casa nostra.

 • 29/03/2018 | Art

  La Xarxa

  Els Dr.Calypso diuen adéu als escenaris
  Dr._calypso_(3)

  La banda Dr.Calypso s'acomiada dels escenaris després de 30 anys de carrera musical. Ho farà amb una gira de concerts que els portarà arreu del país. El grup ha decidit plegar perquè cadascú té les seves prioritats. En parlem amb el cantant, Sergi Monlleó, i Jordi Manyà, guitarrista.

 • 13/04/2017 | Art

  La Xarxa

  "La cultura s'hauria de blindar"
  Sergi_l%c3%b3pez_plat%c3%b3

  Oferir dues obres de teatre en un curt espai de temps però al mateix espai. És el que fa aquests dies l'actor Sergi López amb dos dels seus muntatges més reconeguts: 'Non solum' i '30/40 Livingstone'. Tots dos han tornat a la cartellera barcelonina, al Teatre Poliorama. Dues obres que es van estrenar la temporada del 2011 i el 2005, respectivament. "El 'Non solum' s'ha vist més i ha tingut molt bona premsa. Tots dos són d'humor. En el cas de '30/40 Livingstone' és una cosa molt marciana, molt estranya i molt divertida. Amb Jorge Picó l'anem reescrivint. Tenim poc repertori, però les obres les girem tot el que podem. Les obres han evolucionat com nosaltres, han anat a millor".

 • 04/04/2017 | Art

  La Xarxa

  "Estem fets de petites peces de tota la gent amb què ens hem trobat"
  040417_ramon_mirabet_plat%c3%b3

  Ramon Mirabet té mil projectes al cap: un disc flamenc, de música electrònica...però de moment, i durant el pròxim any, farà gira per presentar les cançons del seu segons treball 'Home is where the heart is'. "Ara estic en un punt de canvi. Tinc ganes de deixar la fusta, tot allò tan artesanal. No sé fins a quin punt a casa nostra es pot aconseguir aquest so. Tinc ganes d'experimentar amb la producció d'un tercer disc" ha anunciat. 

 • 14/03/2017 | Art

  La Xarxa

  "No veig prou força social per fer el referèndum"
  140317_raimon_plat%c3%93

  El cantautor Raimon s'acomiadarà al maig dels escenaris amb una dotzena de recitals al Palau de la Música Catalana. És l'escenari on ha actuat 46 vegades i la ciutat, Barcelona, on viu des de fa 50 anys i on ha crescut professionalment. Però més enllà d'aquests recitals, Raimon ens ha parlat avui del moment polític que viu el país, "complicat" i ha expressat els seus "dubtes que aquest sigui el camí. Hi ha una paraula que és màgica que és independència. Però avui no hi ha cap estat que sigui independent, és un entrellat de dependències diferents". 

 • 01/03/2017 | Art

  La Xarxa

  "Tenim molta por de la mort, però una por tremenda de viure"
  010317_pau_dones_plat%c3%93

  '50 palos' és un llibre, un recull d'anècdotes de la vida del cantant de Jarabe de Palo, Pau Donés, que ja ha esgotat la primera edició (Planeta). Reflexions sobre temes tan diversos com l'amor, la família, la religió, la corrupció, les dones o l'amistat. Tot coincidint amb els 50 anys del músic i els 20 de la banda. Per celebrar-ho, a més, han editat un doble disc amb el mateix títol que recull, versionats, les cançons més emblemàtiques de Jarabe de Palo, i una d'inèdita, 'Humo', un cant a la vida ara que Pau Donés s'enfronta, per segon cop, a un càncer.  

 • 16/02/2017 | Art

  Nou reliquiari de Santa Cinta de Tortosa
  Reliquiari_1

  Amb motiu de la celebració del IV Centenari de la Reial Arxiconfraria de la Cinta, uns orfebres de València han fabricat amb argent un nou reliquiari. L'encàrrec ha estat fer per l'Arxiconfraria, amb el vistiplau del capítol catedralici de Tortosa que custodia la relíquia de la patrona de la ciutat. Fa dècades que es plantejava l'opció de tenir un altre reliquiari, la por a obrir-lo pel desconeixement de l'estat en què es trobaria el teixit de la cinta ho havia aturat fins ara.

  Finalment, el reliquiari menor s'ha obert sense problemes, i això ha permès extreure un fragment de la cinta de seda i fil d'argent, per incorporar-la la nova peça.

   

 • 17/01/2017 | Art

  La Xarxa

  "Estic corrent una carrera de fons. L'èxit és viure sempre de la teva obra"
  Paula_bonet_(2)

  La il·lustració és un fenomen a l'alça a Cataluya. Aquesta disciplina s'ha renovat amb una nova generació que no deixa de sorprendre i innovar, amb noms com Conrad Rosset, La Moderna del Pueblo, Joana Santamans o Paula Bonet. Aquesta última acaba de publicar 'La Sed' (Ed. Lunwerg), un homenatge a escriptores com Clarice Lispector o Maria Luisa Bombal. "En el procés de creació del text de 'La Sed' el més important per a mi era que fos igual que la història, que fos directe i que estigués en els ossos igual que la Teresa, la protagonista. El procés de creació del text ha estat dur, intens i s'ha reduït en la poda. A treure coses i deixar el text en els ossos, que cap paraula fos ornamental", ha explicat Bonet a l'espai 'L'entrevista'. 

 • 11/11/2016 | Art

  La Xarxa

  "L'IVA cultural és assassí"
  11.11_julio_manrique_(plat%c3%b3)

  "L'IVA cultural és assassí. Perquè amb obres que funcionen... un 21% d'IVA fa que sigui gairebé impossible fer rendible res, fins i tot les coses que funcionen. No pots aspirar més que a fer net amb allò que t'has gastat fins i tot omplint una sala". Són reflexions de l'actor i director teatral, Julio Manrique, que ha passat per l'espai 'L'entrevista' de La Xarxa per presentar 'La treva' obra que dirigeix a la sala Villarroel de Barcelona. 

 • 25/04/2016 | Art

  La Xarxa

  "Llibreters i editors volen impulsar la declaració del dia de Sant Jordi com a patrimoni immaterial de la Unesco. Una iniciativa excel·lent"
  25_santi_vila_(1)

  El conseller de Cultura, Santi Vila, ha avançat a 'L'entrevista' de La Xarxa que el seu departament donarà suport a la iniciativa de la societat civil per declarar el dia de Sant Jordi com a patrimoni immaterial de la Unesco. "Hi ha una iniciativa que han començat a gestar editors i llibretes sobre la diada de Sant Jordi. Han fet saber al Departament de Cultura que els agradaria impulsar la declaració del dia de Sant Jordi com a patrimoni immaterial per part de la Unesco. Ens sembla una iniciativa excel·lent", ha assegurat.

 • 24/12/2015 | Art

  La Xarxa

  Magda Puyo: "L'Institut del Teatre ha d'explosionar"
  24_magda_puyo_(3)

  La directora de l'Institut del Teatre, Magda Puyo, ha explicat a La Xarxa els reptes de futur del seu mandat: projecció exterior i col·laboració amb altres entitats, públiques i privades. "L'Institut ha de col·laborar amb tots els àmbits del país, públics i privats, ha de sortir molt més de la seva paret, del seu edifici... que per magnífic ens ha aïllat una mica del món. I això no pot ser", ha reblat.

 • 05/11/2015 | Art

  La Xarxa

  Rosa Maria Malet, directora Fundació Joan Miró: "Miró és un artista que no te l'acabes mai"
  05_rosa_maria_malet_(3)

  La directora de la Fundació Miró, Rosa M. Malet, ha reivindicat des de La Xarxa la figura del pintor com "un arista que no te l'acabes mai. No és un artista per a nens petits. El pots llegir des de nivells diferents. Els nens capten els colors primaris, reconeixen el sol, la lluna, l'estrella...però és un artista que quan vol se sap posar drmàtic i seriós. Hi ha tants nivells de lectura com desitjos i inquietuds que pugui tenir l'espectador".

 • 17/06/2015 | Art

  Empordà TV/La Xarxa

  Dalí, Pixot, Cadaqués
  53733-4

  Cadaqués, l'obra d'Antoni Pitxot i la seva relació amb Salvador Dalí i la pintura són els eixos vertebradors d'una exposició que acull el museu del municipi empordanès. La mostra vol compilar l'amor dels dos artistes per la pintura i com els va influir el paisatge. Es podrà visitar a Cadaqués fins al 20 de setembre.

 • 27/01/2015 | Art

  Vicenç Villatoro: “La implicació de la Generalitat al CCCB és imprescindible”
  27__vicen%c3%a7_villatoro_(1)

  El director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona considera molt necessari que el govern s'impliqui en la gestió d'aquest equipament cultural de la capital catalana, actualment gestionat per un consorci de la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona. “La funció que fa el CCCB no és aliena al govern del país”, diu Villatoro.

 • 09/12/2014 | Art

  “Els barcelonins encara veuen el Picasso com el museu de les cues i els turistes”
  09_bernardo_laniado-romero_(1)

  El director del Museu Picasso de Barcelona, Bernardo Laniado-Romero, reconeix que l'equipament té un problema de comunicació. Tot i que el públic autòcton ha augmentat un 4% el darrer any, encara és una assignatura pendent per al Picasso.

 • 26/11/2014 | Art

  Montserrat Aguer: “Veig l'Estat espanyol capaç d'endur-se obres del Museu Dalí”
  26_montserrat_aguer_(4)

  La directora del centre d'Estudis Dalinians reconeix que una eventual independència de Catalunya pot afectar el fons museístic actual del Teatre Museu Dalí de Figueres. Tot i aixó, no es mostra gens preocupada: “la col·lecció actual del museu té prou entitat i s'ha fet esforç a comprar obra surrealista. El Museu Dalí se salvaria”.

 • 11/07/2014 | Art

  Paisatge, oci i mar a l''Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols
  37299-5

  El monestir de la localitat del Baix Empordà acull la mostra 'L'Ideal en el paisatge. De Meifrèn a Matisse i Gontxarova' amb una cinquantena d'obres de la col·lecció Carmen Thyssen. L'exposició, que ocupa quatre sales de monestir, repassa mitjançant olis, peces acríliques i dues escultures l'evolució del paisatge lligat a l'oci i el mar des del llenguatge expressionista fins a l'art d'avantguarda. Una de les peces rellevants és el quadre 'Pesca', de Natalia Gontxarova. La mostra es podrà visitar fins al 18 d'octubre.

 • 26/06/2014 | Art

  Canal Taronja Central

  Sean Scully crearà un espai artístic a Montserrat
  36643-0

  L'artista irlandès Sean Scully ha fet aquest dijous una visita d'obres al Monestir de Santa Cecília de Montserrat i els edificis annexos, que s'estan rehabilitant de manera integral per convertir-se en un espai artístic on hi exposarà unes obres creades expressament per al lloc.

 • 27/05/2014 | Art

  La Nit dels Museus és ben rebuda a Vilanova i la Geltrú
  Open-uri20140526-9326-12d07ty?1401103272

  La Nit dels Museus a Vilanova i la Geltrú ha arribat a la seva segona edició i ha comptabilitzat més de 1.300 visitants en només cinc hores. Els assistents han pogut entrar de manera gratuïta a tots els espais museístics de la capital del Garraf, a més de gaudir d'actuacions musicals i algunes novetats.

1 3 4 5 ... 93