Dilluns 22

Juliol de 2019

Educació

 • 12/12/2018 | Educació

  USTEC assegura que Ensenyament retirarà el polèmic decret de menjadors escolars
  122679

  El sindicat USTEC-STES assegura que el govern ha decidit fer marxa enrere en el projecte que treia a les AMPES la gestió directa del servei i obria la porta a mans privades. El portaveu nacional de l'organització sindical, Ramon Font, ha dit a La Xarxa que el Departament d'Educació estudia alternatives.

 • 07/12/2018 | Educació

  Continuen els dejunis encadenats i les accions de suport a la vaga de fam dels presos de Lledoners
  Foto_caputxins

  Montserrat i Cornellà de Llobregat prendran el relleu al dejuni de 24 hores que consellers de la Generalitat i diputats sobiranistes han culminat aquest matí al convent dels Caputxins de Sarrià, a Barcelona. També el president Quim Torra ha anunciat que farà un dejuni de 48 hores en els dies vinents. L'acció es farà previsiblement abans del 21 de desembre.

 • 04/12/2018 | Educació

  Tres universitats públiques catalanes fan entre avui i demà un referèndum sobre la monarquia espanyola
  122404

  En el marc d'una consulta que s'està fent a diferents universitats i ciutats de tot l'Estat. Les urnes s'han instal·lat als campus de Diagonal i al Raval de la Universitat de Barcelona, i al de la Ciutadella de la Pompeu Fabra. I demà s'obriran al Campus de la Politècnica de Terrassa. La plataforma organitzadora, Fora el Borbó, es planteja estendre la consulta a tota la ciutadania.

 • 29/11/2018 | Educació

  Jornada de vaga a l'ensenyament públic per exigir que es reverteixin els efectes de les retallades durant la crisi
  122227

  Una convocatòria que afecta totes les etapes des de les escoles bressol fins a les universitats. La comunitat educativa reclama que es tripliqui la inversió en ensenyament, més plantilla de mestres i millores de sou. La protesta és també un rebuig frontal al nou decret de menjadors.

 • 23/10/2018 | Educació

  Ensenyament es planteja un tram de bonificació intermèdia del menjador escolar que sufragui fins al 80% del tiquet
  Foto_menjador_escolar

  Ara mateix se sufraga la meitat o la totalitat de l'import. Segons ha avançat a La Xarxa el director general de la Comunitat Educativa, se'n podria afegir un del 80%. Seria una branca més del polèmic decret de menjadors que s'està negociant amb la comunitat educativa.

 • 14/09/2018 | Educació

  Les universitats públiques catalanes surten en defensa de la institució i exigeixen que les deixin al marge de la polèmica política
  119223

  Ho fan a través d'un comunicat unitari publicat després dels casos que posen en dubte els protocols seguits amb els màsters de diversos polítics.  Lamenten que per culpa d'aquest debat es posi en qüestió el sistema universitari i que s'hagi acabat generalitzant allò que només són casos puntuals.

 • 12/09/2018 | Educació

  Arrenca el curs escolar amb obres pendents a 35 centres
  119146

  Tot i que s'han estrenat una desena de centres, en 35 escoles i instituts on s'hi havien de fer reformes o millores, no s'ha arribat a l'hora. Ho ha reconegut a La Xarxa, el mateix conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, que no obstant això, ha garantit que el gruix de les obres s'acabarà entre aquesta setmana i finals de mes.

 • 31/05/2018 | Educació

  TV L'Hospitalet | TeleB

  Ensenyament corregeix la planificació davant el dèficit línies de primària
  115605

  Alguns municipis de l'àrea metropolitana han aconseguit arrencar a la Generalitat noves línies de primària per a desenes de famílies que s'havien quedat sense plaça a l'escola pública. Després de mobilitzacions contra la planificació del departament d'Ensenyament, Badalona tindrà a partir del setembre tres grups addicionals per atendre part de la vuitantena de nens afectats. A l'Hospitalet de Llobregat també guanyaran dues línies. Sigui com sigui, el portaveu del sindicat USTEC-STEs, Ramon Font, considera que tot plegat “només maquilla tancaments de línies en punts sensibles de Catalunya”.

 • 11/05/2018 | Educació

  El jutge arxiva la denúncia contra 5 dels 9 professors de l'IES Palau acusats
  114633

  El jutge que instrueix el cas del suposat “adoctrinament” denunciat per algunes families d'alumnes de l'Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat) ha desestimat finalment 5 de les 9 denúncies contra professors del centre. El mateix instructor sí que ha admès a tràmit les denúncies contra la resta de docents per presumptes delictes d'odi ja que la fiscalia els acusa d'”assenyalar i humiliar” alumnes fills de guàrdies civils.

 • 09/05/2018 | Educació

  Josep Lluís Alcázar, professor de l'IES Palau: “Som part d'una operació general contra l'escola catalana”
  Josep_lluis_alcazar_(ies_sant_andreu_de_la_barca).00_00_26_14.imagen_fija001

  Josep Lluís Alcázar, professor de l'IES Palau de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat) considera que el cas del seu centre i de l'acusació de suposat “adroctrinament” a 9 docents, forma part “d'una operació de més abast” que té com a objectiu l'escola catalana. Alcázar, en declaracions a l'informatiu 'Notícies en xarxa' ha recordat les accions impulsades en els darrers anys pel govern espanyol en relació al sistema educatiu català. “El mètode Wert per facilitar que les famílíes demanessin l'escolarització en castellà no els va funcionar i ara ho intenten amb les acusacions d'adoctricament, ha dit Alcázar.

 • 26/04/2018 | Educació

  Estudiants universitaris i de secundària cridats a la vaga pel preu de les taxes
  Vaga-universitat

  Els estudiants universitaris i de secundària estan cridats a la vaga aquest dijous. La convocatòria és una protesta pel preu de les carreres i per la situació política i coincideix amb el dia de la visibilització lèsbica per denunciar la discriminació i les agressions masclistes contra el col·lectiu LGTBI.

 • 13/04/2018 | Educació

  Preinscripció escolar amb tancament d'algunes línies de P3 i l'estrena de nous instituts
  113274

  Comença el període de preinscripció escolar amb l'atenció posada en el tancament de línies de P3 i la pressió demogràfica que es continua notant a la secundària. A partir d'aquest divendres les famílies tenen deu dies per triar l'escola o l'institut on volen que vagin els seus fills.El curs vinent el departament d'ensenyament oferirà 869 places més de P3 que aquest any, però alhora es tancaran onze línies a escoles públiques, o sigui, es perdran pel capbaix unes 275 places. Això redueix l'oferta real de places noves a menys de 600.

 • 05/03/2018 | Educació

  Comencen les proves d'avaluació de la LOMCE rebutjades pels sindicats docents i la FAPAC
  111523

  Entre aquest dilluns i el 16 de març, els nens i les nenes de tercer de Primària estan convocats a fer les proves de competències bàsiques. Unes proves controvertides perquè topen amb l'oposició dels principals sindicats de mestres i professors, i la crida de la FAPAC al boicot. Les preveu la LOMCE i segons el Departament d'Ensenyament, estan d'acord amb la Llei d'Educació de Catalunya. Són per a ús intern dels centres, però en alguns casos són publicitades per algunes escoles com a reclam per atraure alumnat. Per quart any consecutiu, la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya fa campanya contra aquest control dels coneixements dels alumnes perquè considera que condueixen a la privatització i la mercantilització de l'educació a través de la comparació i els rànquings entre centres.

 • 16/02/2018 | Educació

  La comunitat educativa i tots els partits llevat de Cs i PP es revelen contra una intervenció del 155 sobre l'escola catalana
  110729

  La possibilitat d'una intervenció per part del govern espanyol per desmuntar -'de facto'- el model lingüístic que des de fa més de 30 anys s'aplica a l'escola catalana basat i que es basa a evitar la segregació dels alumnes per idioma i per utilitzar el català com a llengua vehicular, ha posat en alerta la comunitat educativa i de les forces polítiques catalanes defensores del model que són totes llevat de Ciutadans i el Partit Popular.

 • 23/05/2016 | Educació

  La Xarxa

  "Estem llançant talent per la borda i no ens ho podem permetre"
  23_ramon_font_(2)

  El portaveu del sindicat USTEC-STEs, Ramon Font, ha fet una crida a l'administració perquè incrementi el finançament destinat a l'escola pública. Font ha dit que "estem en una societat rica. Han de treure la riquesa d'on calgui. Nosaltres necessitem aquesta riquesa per a l'educació perquè és una cosa molt important. Amb aquest sistema educatiu s'està desaprofitant molt de talent. Perquè el talent no coneix classes socials, resideix a tot arreu. Si a aquell nano que podria descobrir una vacuna el deixes arraconat... tot això ho estem perdent. Estem llançant talent per la borda i això no ens ho podem permetre", ha sentenciat.  

 • 27/01/2016 | Educació

  La Xarxa

  Jaume Funes: "La jornada intensiva a primària seria un desastre per a les necessitats infantils"
  59653-3

  El psicòleg i educador, Jaume Funes, ha advertit des de La Xarxa que implantar la jornada intensiva a primària seria un desastre des del punt de vista de les vivències i les necessitats infantils. "Com ho ha estat a secundària respecte les necessitats de l'adolescència. Que el curs passat hi hagués instituts que reclamessin que s'havien de portar paquets de menjar perquè hi havia adolescents que ja no dinaven a l'institut. Només van posar de relleu aixo. Ningú va destacar que la inmensa majoria d'adolescents estan en la més absoluta soledat i que el propi territori, el barri, l'ajuntament, no té tampoc coses què oferir" ha reblat.

 • 17/09/2015 | Educació

  La Xarxa

  Irene Rigau: “Si una empresa anunciés 800 llocs de treball seria un titular. Quan ho fa l'administració és poc”
  17_irene_rigau_(1)

  La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha respost les crítiques dels sindicats que alerten que el nombre de docents no augmenta al mateix ritme que el d'alumnes. Segons els sindicats no estan garantides les necessitats de tots els centres perquè el nombre de professionals se situa per sota el del 2011, quan van començar les retallades.

 • 14/09/2015 | Educació

  La Xarxa

  Jordi San José: "Cal un canvi en la política educativa d'aquest país. Cal la política que seguia el tripartit"
  14_jordi_san_jos%c3%a9_(2)

  L'alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José, ha demanat un canvi en les polítiques educatives del govern que prioritzin l'escola pública. Coincidint amb l'inici del curs escolar, San José ha reclamat des de l'espai 'L'entrevista' de La Xarxa que es prioritzin "les beques menjador, la reutilització de llibres de text... cal una nova política. De fet cal la política educativa que seguia el tripartit, injuriat sense raó".

 • 17/02/2015 | Educació

  Enric Fossas: “La reforma universitària del ministre Wert no és important per a la universitat”
  17_enric_fossas_(5)

  El rector de la UPC treu ferro a l'impacte que pot tenir el decret 3+2 aprovat recentment pel govern espanyol i es declara “sorprès” pel ressò que està tenint: “hi ha més soroll del que correspon. La pretesa reforma no és tal”. Enric Fossas demana obrir una reflexió al món universitari en àmbit acadèmic i també econòmic, tant el que afecta directament els alumnes com el sistema de finançament de la universitat pública.

 • 12/02/2015 | Educació

  Ferran Sancho, UAB: “Un canvi global del sistema universitari a 3+2 seria una sacsejada inútil”
  12_ferran_sancho_(4)

  El rector de la Universitat Autònoma de Barcelona demana diàleg i una reflexió serena abans d'implantar el nou decret del govern espanyol que incorpora graus de 3 anys més 2 de màster. Segons Ferran Sancho, cal seure i fer un debat acadèmic: “cal definir les necessitats de cada titulació amb la garantia que les derivades econòmiques són neutrals”.

1 3 4 5 ... 216