Divendres 22

Febrer de 2019

Fem xarxa

 • 11/02/2019 | Mèdia

  Ràdio Sant Fruitós vol consolidar un projecte amb 37 anys d’història
  Benet_games

  Ràdio Sant Fruitós es troba immersa en un procés de canvis per consolidar un nou projecte, viable, líder i referent. L’emissora, adherida a La Xarxa de Comunicació Local, treballa amb d’altres ràdios del Bages per donar cobertura allà on no arriba. És per això que ara fa 4 anys va participar en la creació d’Ona Bages, una cooperativa que inclou diverses emissores municipals del territori. El projecte ha ajudat la ràdio a renovar-se i adaptar-se als nous temps, des dels àmbits tecnològic, econòmic i empresarial. Alguns dels seus programes insíginia són 'Esport i Punt' i el magazín estrenat recentment 'La Central'.  

 • 05/02/2019 | Local

  Castellet Ràdio, una emissora oberta a la gent del poble
  Estudi

  Castellet Ràdio va néixer fruit de la iniciativa de l'Associació Cultural Col·lectiu El Breny fa 2 anys. En un primer moment li van dir El Breny Ràdio, però mesos més tard es va fer una votació pública a les xarxes socials per escollir el nom de la nova emissora de Sant Vicenç de Castellet. El 23 de setembre de 2017 es va celebrar l'acte d'inauguració a Cal Soler i es va presentar el logo, les sintonies i el nou nom guanyador de la consulta: Castellet Ràdio.

 • 23/01/2019 | Local

  Ràdio Castellterçol celebra el seu primer any des de la seva reobertura
  R%c3%a0dio_castellter%c3%a7ol_(2)

  Ràdio Castellterçol ja fa un any que va iniciar de nou la seva programació. L'emissora, que va ser inaugurada el 21 de gener de 1989, va estar tancada durant gairebé 30 anys. L'objectiu dels impulsors ha estat donar la veu al poble una altra vegada, perquè se la torni a fer seva. L'Ajuntament de Castellterçol s'ha sumat a aquesta iniciativa i ha donat des de l'inici el seu suport. L’equip que gestiona Ràdio Castellterçol forma part de l’associació Castellterçol Ràdio i en formen part Dani Autonell, Antonio Bermejo, Berta Gusi, Esther Mendoza i Jordi Vila.

 • 09/01/2019 | Local

  La Xarxa

  Ràdio 010, un mitjà de referència a Santa Maria d'Oló
  Whatsapp_image_2019-01-11_at_12.45.39_pm

  Ràdio 010 va néixer fa 30 anys amb la voluntat de donar veu i protagonisme als habitants del seu poble, Santa Maria d'Oló. Amb un equip de 20 persones l'emissora ha sigut l'altaveu per difondre la vida cultural, social i fer arribar als oients les notícies municipals d'última hora. 

 • 07/01/2019 | Local

  La Xarxa

  Ràdio Pineda comença nova etapa amb ‘Energia positiva’
  Estudis_1_0

  Ràdio Pineda ha iniciat l’any amb força, després d’un període de transformació que l’ha dut a reformar els estudis, estrenar nou web (radiopineda.cat) i redissenyar la seva imatge corporativa. L’emissora continua prioritzant la informació local de Pineda de Mar i recentment s’ha adherit a La Xarxa de Comunicació Local.

 • 12/12/2018 | Local

  La Xarxa

  El Baix Camp compta amb una nova ràdio local
  _mg_0019_(1)_(1)

  Botarell, Montbrió, Riudecanyes, Riudoms i Vinyols estan d'enhorabona. Des de fa uns dies compten amb un nou mitjà de comunicació. BXC Ràdio neix amb l'objectiu d'impulsar un espai comunicatiu i informatiu per a aquestes poblacions.

 • 16/02/2016 | Fem xarxa

  La Xarxa

  'El Fanalet', Premi RAC 2014 de Montcada Ràdio
  Jesus_abad__presentador_el_fanalet

  Ràdio Associació de Catalunya va distingir el 2014 aquest magazín de Montcada Ràdio com a millor espai de ràdio local. Presentat pel periodista Jesús Abad, ‘El Fanalet’ proposa cada setmana un temps d’anàlisi i reflexió sobre temes d’actualitat local, a partir d’entrevistes i reportatges. No és l’únic guardó que ha aconseguit l’emissora. El 2007 va recollir el premi de la Diputació de Barcelona al millor programa de radio local per l’espai literari ‘El basar de la cultura’, que ja no està en antena. 

 • 16/02/2016 | Fem xarxa

  La Xarxa

  Coneguem Montcada Ràdio
  Equip_de_montcada_r%c3%a0dio

  L’evolució de Montcada Ràdio segueix el patró de moltes altres emissores municipals. Els inicis, a mitjans dels 80, van ser pletòrics, amb una legió de voluntaris que omplien pràcticament sols la graella. En aquella època, l’emissora de Montcada i Reixac (Vallès Occidental) comptava amb un equip permanent de 25 col·laboradors que tiraven endavant els informatius i els magazins de matí i tarda. Aquesta dinàmica fa un tomb a principis dels 90, quan el mitjà es professionalitza i el personal en plantilla assumeix també l’elaboració del butlletí municipal. Les mateixes mans no arriben a tot i es dosifiquen esforços reduint progressivament els espais de producció pròpia de l’emissora. 

 • 02/02/2016 | Fem xarxa

  La Xarxa

  L’escola de ràdio del Maresme, a punt al setembre
  R%c3%a0dio_santvi_2

  Un altre dels encàrrecs que ha rebut Alfons Murga és la creació d’una escola de ràdio que ajudi els joves de la comarca a formar-se davant dels micròfons i serveixi per produir continguts que s’emetin per l’emissora. L’equip docent estarà integrat per professionals del sector com Pere Ferreres, Maite Sadurní, Alfred Picó, Albert Prat i Miquel, Alfons i Anna Murga. El període d’inscripció s’obrirà aquesta primavera i les classes començaran al setembre.

 • 02/02/2016 | Fem xarxa

  La Xarxa

  Coneguem més Ràdio Santvi
  R%c3%a0dio_santvi_1

  Després d’anys d’escassa activitat, l’emissora municipal de Sant Vicenç de Montalt, al Maresme, vol obrir una nova etapa. L’objectiu és convertir-se en referent de la informació local i en altaveu de les inquietuds dels veïns amb ganes de fer ràdio. Són reptes ambiciosos que no es faran realitat d’un dia a l’altre però, en qualsevol cas, el fil a l’agulla ja està posat. Així ho entén l’empresa Advertcompress, que el passat octubre va rebre l’encàrrec de l’Ajuntament per revitalitzar Ràdio Santvi i crear-hi, a més, una escola de ràdio. Al capdavant hi ha el comunicador i publicista Alfons Murga, que està acabant de perfilar un equip amb qui poder desplegar el projecte.

 • 25/01/2016 | Fem xarxa

  La Xarxa

  Coneguem Llagostera Ràdio
  Enric_s%c3%a1nchez

  Com una gran majoria de les emissores locals del país, Llagostera Ràdio arrenca gràcies a l’esforç, la iniciativa i les ganes de fer ràdio d’un grup de veïns del municipi durant la dècada dels vuitanta. Com una gran majoria de les emissores locals, i amb el pas dels anys, la ràdio es professionalitza tot i mantenir una important xarxa de col·laboradors. I com una gran majoria de les emissores locals, Llagostera Ràdio passa a ser emissora municipal a mesura que el projecte es consolida. Però aquesta ràdio referent a les Gavarres i, a diferència, de moltes emissores locals manté el seu segell d’independència i encara avui és gestionada per una entitat independent que sota el paraigua de l’Ajuntament de Llagostera ofereix una programació completa basada en els informatius, les retransmissions esportives i la selecció musical acurada. 

 • 16/12/2015 | Fem xarxa

  La Xarxa

  Coneguem Vídeo Ascó Televisió
  V%c3%addeo_asc%c3%b3_televisi%c3%b3

  Al pot petit hi ha la bona confitura, apunta el refranyer. La dita es fa certa a Ascó, un poble de la Ribera d’Ebre de 1.700 veïns que pot presumir de tenir una de les televisions locals més arrelades. Al llarg dels seus 30 anys, Vídeo Ascó Televisió ha combinat la vocació informativa amb la pedagògica, ja que ha esdevingut escola de periodistes per als més de 200 col·laboradors que hi han passat. Una trajectòria que també ha servit per reunir un patrimoni audiovisual impressionant, amb més de 10 mil cintes que han immortalitzat la història recent del municipi. El canal, de titularitat municipal i que emet per cable, té com a pal de paller un informatiu i un programa d’esports, ambdós setmanals. Els continguts també estan disponibles al web i al canal de Youtube de la televisió.

 • 03/12/2015 | Fem xarxa

  La Xarxa

  Coneguem Solsona FM
  Especialmarato07

  Solsona FM compleix enguany una dècada tot i que l’origen d’aquesta ràdio municipal es remunta molt més enrera. Hereva de Ràdio Solsona, als anys 50, l’emissora local de la capital del Solsonès ha viscut al llarg de la seva història alts i baixos constants fins que al 2005 es va constituir en emissora municipal fruit, en bona part, de la reivindicació històrica de la societat solsonina. Durant aquesta última dècada, Solsona FM, s’ha fet un lloc en l’àmbit comunicatiu de la ciutat gràcies a l’aposta pels informatius de proximitat i a l’oferta d’entreteniment que fan possible els col•laboradors. 

 • 30/11/2015 | Fem xarxa

  ‘Maracanà’, un programa esportiu amb més de 25 anys d’història
  Maracan%c3%a1

  L’espai més veterà de Ràdio Balaguer és ‘Maracanà’, un programa que repassa l’actualitat esportiva en clau local. En els seus inicis, fa més de 25 anys, s’anomenava ‘Radioesport’ i el presentaven Joan Bové i Vicent Ricard. Encara avui dia, cada dilluns al vespre Joan Bové es posa davant els micròfons per parlar de la situació dels clubs amb més projecció, com el Club Futbol Balaguer o el Club Tennis Taula Balaguer. La primera part és informativa, i la segona és d’anàlisi, amb entrevistes i tertúlies.

 • 30/11/2015 | Fem xarxa

  La Xarxa

  Coneguem Ràdio Balaguer
  Col%c2%b7laboradors_copia

  A la Noguera, una comarca poc poblada i amb escassa presència mediàtica, Ràdio Balaguer és una referència imprescindible per seguir l’actualitat més propera. La vocació informativa i de servei va empènyer, aviat farà 30 anys, la creació d’aquesta emissora municipal, que tot i els pocs recursos emet diàriament gairebé 17 hores de programació pròpia. Els tres professionals que formen l’equip elaboren els continguts informatius, pal de paler de la graella, i a la vegada coordinen l’ampli assortiment d’espais temàtics en què participen més de 30 col·laboradors, d’edats i perfils diversos.

 • 20/11/2015 | Corporatiu

  Coneguem Pirineus TV
  Canon_d7_082

  Fruit pràcticament de la casualitat i en el temps de descompte. Així va començar a caminar l’any 2003 Pirineus TV, la televisió local de referència a les 5 comarques del Pirineu. Una televisió que neix quan el grup Cadena Pirenaica adquireix Ràdio Valira (Andorra).

 • 13/11/2015 | Fem xarxa

  La Xarxa

  ‘Moments d’òpera’, una finestra oberta al món de la lírica
  Albert_galceran

  ‘Moments d’òpera’ és un dels programes emblemàtics d’Olesa Ràdio. Va néixer el 2008 per iniciativa d’un periodista de l’emissora, Albert Galceran, gran aficionat al món de la lírica. Coincidint amb un interès creixent cap a aquest gènere, l’espai s’ha fet un lloc a les graelles d’altres ràdios locals de Catalunya. El to didàctic i amè amb què està plantejat hi té molt a veure. Cada setmana, ‘Moments d’òpera’ convida a conèixer l’essència d’una obra, compositor o cantant d’òpera. I ho fa amb una mirada atenta a la programació lírica de Catalunya, i als grans noms que han fet d’aquest espectacle el més complex, complet i emotiu.

 • 13/11/2015 | Fem xarxa

  La Xarxa

  Coneguem Olesa Ràdio
  Foto_grup_r%c3%a0dio

  Olesa Ràdio és un clar exemple de vigor entre les emissores municipals. Les dades ho constaten. En funcionament des de fa 33 anys, emet nou hores diàries de programació en directe amb un equip de sis persones i, pareu atenció, una cinquantena de col·laboradors d’edats i perfils diversos. És i ha estat, a més, una escola de periodistes per a molts professionals que ara treballen en mitjans d’àmbit nacional, com David Jobé o Raül Llimós. I compta, també, amb un extens palmarès. A les seves vitrines llueixen dos premis Rosalia Rovira de ràdio local, el Premi per a la Diversitat de l’Audiovisual del CAC i el Premi Lacetània Regió 7 de Comunicació. 

 • 06/11/2015 | Fem xarxa

  La Xarxa

  Coneguem Bas Ràdio
  20151104_191640

  L’energia i valentia d’un grup de joves, que amb prou feines superaven la majoria d’edat, va permetre a la Vall d’en Bas, a la Garrotxa, tenir la seva pròpia emissora local a finals dels anys setanta. Un transmissor casolà, fet per un veí amb coneixements d’electrònica, guardat curosament en una caixa de sabates, facilitava les emissions. 

  Tot i així, el projecte no estava exempt de dificultats. La precarietat de l'aparell impedia que es pogués escoltar la ràdio més enllà de Sant Esteve d’en Bas. Avui, Bas Ràdio s’escolta als set pobles que integren la vall. 

 • 03/11/2015 | Corporatiu

  La Xarxa

  Castells amb mirada local
  Castellers

  Dilluns. Nou del vespre. Mataró Ràdio. L’Albert Rubí, membre històric de la colla dels Capgrossos de Mataró, es posa davant del micròfon. No és periodista, però fa més de 8 anys que combina la seva trajectòria professional amb la de director i conductor del programa de castells de Mataró Ràdio ‘Mirant Amunt’.

1 3