Diumenge 25

Febrer de 2018

Infraestructures

 • 21/02/2018 | Infraestructures

  El govern espanyol promet fer el soterrament de vies a l'Hospitalet entre 2020 i 2025
  110915

  El Ministeri de Foment ha posat data, finalment, al soterrament de les vies a l'Hospitalet de Llobregat, una reivindicació del municipi que va néixer fa més de vint anys. El ministre Íñigo de la Serna ha visitat la ciutat aquest dimarts i ha promès que les obres començaran l'any 2020 i estaran enllestides en cinc anys. Costaran 608 milions d'euros. L'Ajuntament confia que el projecte, que va quedar aparcat el 2009 per la crisi, aquesta vegada es faci realitat. Des de la Generalitat, tot i la intervenció per l'article 155, el secretari de Mobilitat del departament de Territori, Ricard Font, s'ha mostrat escèptic sobre el calendari anunciat pel govern espanyol. “Ja ho veurem”, ha dit Font en declaracions a 'Notícies en xarxa'.

 • 12/02/2018 | Infraestructures

  Foment, disposat a permetre el baixador de l'AVE a l'aeroport de Girona, dos anys després
  110514

  La visita del ministre de Foment del govern espanyol, Íñigo de la Serna, aquest dilluns a l'aeroport de Barcelona, per presentar el pla director d'AENA ha aixecat expectatives a Girona. S'espera que De la Serna incorpori dins dels anuncis relatius a l'aeroport del Prat l'autorització perquè es construeixi un baixador del Tren d'Alta Velocitat a la terminal aeroportuària de Viloví d'Onyar, cosa que convertiria, de fet, l'aeroport gironí en la quarta pista del Prat. Si es confirma aquest extrem hauran passat dos anys des que les autoritats catalanes van definir aquesta necessitat. Les obres les ha d'autoritzar Foment perquè és el propietari de la xarxa ferroviària, però en principi està previst que les pagui la Generalitat.  

 • 07/02/2018 | Infraestructures

  L'alcalde del Prat recorda que la connexió intermodal ja es va pactar fa 15 anys
  110286

  D'aquí un any, Catalunya i Madrid estaran connectades per un tren d'alta velocitat de baix cost. Es dirà EVA, tindrà parada al Prat de Llobregat i s'adreçarà als joves, ja que un dels principals reclams del servei és el preu. Serà entre un 20 i un 25 per cent més econòmic que l'AVE, i el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, l'ha presentat aquest dimarts a la ciutat del Baix Llobregat. De tota manera, l'alcalde del Prat, Lluis Tejedor, ha recordat a 'Notícies en Xarxa' que el compromís de que aquest municipi fos un punt de connexió intermodal és de fa 15 anys i que el projecte va quedar paralitzat el 2009.

 • 14/02/2017 | Societat

  La Xarxa

  "Tenim la intenció de demandar Adif pels incompliments en les obres de l'AVE"
  140217_marta_badrenas_plat%c3%93

  L'Ajuntament de Girona està disposat a arribar fins on calgui perquè Adif, l'ens que gestiona les infraestrucures ferroviàries, assumeixi responsabilitats en el nyap de les obres de l'AVE. El consistori ha hagut de finançar obres que eren responsabilitat de l'Estat, treballs que s'han ajornat i que han provocat danys morals entre els gironins. Per tot plegat, l'alcaldessa, Marta Madrenas, ha dit a 'L'entrevista' que "estem preparant un informe, amb un tècnic que durant tres anys ha fet un seguiment de les obres, amb totes les qüestions que han suposat un incompliment per part d'Adif. Els nostres serveis jurídics estan analitzant fins i tot els danys morals. Excepte que els nostres serveis jurídics em diguin que el procés no pot prosperar, demandarem Adif per la seva irresponsabilitat, per tots els incompliments que hi ha hagut, per canvis d'obres a mig fer, per danys morals als veïns o per problemes econòmics que han tingut els locals próxims a les obres". 

 • 30/06/2016 | Infraestructures

  "El projecte de la variant de les Preses es queda amb un 1+1"
  68280-5

  La variant de les Preses no es desdoblarà. El Departament de Territori està redactant el projecte de carretera menys agressiu amb el medi ambient i descarta la incorporació de més carrils, com volen els empresaris de la zona. Ho ha dit a l'espai de 'L'entrevista' de La Xarxa.

   

   

 • 06/05/2016 | Infraestructures

  La Xarxa

  "Abans del 26-J tancarem els convenis pels accessos ferroviaris del Port"
  06_sixte_cambra_(2)

  El president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, ha avançat a 'L'entrevista' de La Xarxa que abans de les eleccions generals del 26 de juny es firmaran tots els convenis previstos amb Foment per desencallar la licitació dels accessos ferroviaris del port. "Abans d'aquests comicis es podrà tancar i signar el conveni entre Ferrocarrils de la Generalitat i Adif per a la cessió del traçat de la via de ferrocarrils i el conveni de finançament entre Adif i nosaltres", ha assegurat.

 • 19/04/2016 | Infraestructures

  La Xarxa

  "Adif no ens agafa el telèfon quan els devem 18 M€ i volem pagar"
  19_pere_ragull_(2)

  L'alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, ha denunciat des de 'L'entrevista' de La Xarxa la desídia d'Adif a l'hora de cobrir els 200 metres de via pendents a la ciutat. La situació, diu el batlle, és "surrealista. Els devem 18 milions d'euros, els tenim, volem pagar, però no ho farem mentre no s'arregli la resta, se solucioni el problema", és a dir, es finalitzi l'obra pendent. 

 • 14/04/2016 | Infraestructures

  La Xarxa

  "No podem admetre que encara falti desdoblar la N-240 entre Montblanc i Lleida"
  14_enric_mir_(3)

  L'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha reclamat al Ministeri de Foment des de 'L'entrevista' de La Xarxa que agilitzi el desdoblament de la Nacional 240, entre Montblanc i Lleida. "No podem admetre un eix tan important, de Tarragona a Sant Sebastià, i que ens manqui desdoblat aquest tram català".

 • 12/04/2016 | Infraestructures

  La Xarxa

  "Madrid ha de fer la seva feina a l'A-2. Ningú no ha dimitit per un error administratiu que endarrereix les obres"
  12_marc_castells_(2)

  L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha exigit des de 'L'entrevista' de La Xarxa que es depurin responsabilitats pels incompliments del Ministeri de Foment, que mantenen aturades les obres de millora a l'A-2, al seu pas per l'Anoia. Un error admnistratiu ha obligat a repetir la licitació de l'obra, amb els endarreriments que això provocarà. "És una reivindicació que jo exigeixo al govern en funcions de Madrid. Ha de fer la seva feina bé. Qui ha dimitit per això, per aquest error tan greu? Perquè no crec que aquesta sigui l'única licitació que ha caigut. Hi deu haver un munt d'alcaldes que esperaven obres. Em sembla que eren 27 plecs d'obres que han anat a terra", ha assegurat Castells.  

   

 • 11/04/2016 | Infraestructures

  La Xarxa

  "El projecte de BCN World el tenim ben encarat"
  11_%c3%92scar_peris_(2)

  El delegat del govern a Tarragona, Òscar Peris, ha assegurat a 'L'entrevista' de La Xarxa que les negociacions sobre BCN World avancen a bon ritme i confia que aviat es podrà tancar un acord. Tot i que Peris no ha volgut concretar un calendari, ha dit que "estic convençut que, amb la fase en què ens trobem i tal com s'estan fent les coses ara, tenim el projecte ben encarat". 

 • 11/02/2016 | Infraestructures

  La Xarxa

  "Transferir la gestió de rodalies milloraria la infraestructura, Foment és negligent"
  11_ricard_riol_(2)

  El president de la Plataforma per a la Promoció del Transport Públic, Ricard Riol, ha defensat des de La Xarxa que el servei de Rodalies es traspassi a la Generalitat. Segons Riol "es milloraria una infraestructura que és clau per al funcionament de l'àrea metropolitana. Fem aquesta transferència, no es trencarà res. El Ministeri de Foment, com que és negligent, ha demostrat durant vint anys que és incapaç de complir les seves obligacions de servei públic".

 • 26/01/2016 | Infraestructures

  La Xarxa

  David Saldoni: "La gratuïtat de la C-16 o desdoblar la C-55 ens aportaria més competitivitat"
  26_david_saldoni_(5)

  L'alcalde de Sallent, al Bages, David Saldoni, ha reclamat la gratuïtat del peatge de la C-16 per millorar la competitivitat de la comarca. Des del 4 de gener s'apliquen algunes bonificacions per als usuaris d'aquesta barrera però tot i això l'alcalde diu que "òbviament no estem contents perquè el que voldríem és tenir gratis el peatge de la C-16 o tenir desdoblada la C-55. Quaselvol de les dues opcions ens ajudarien a millorar la competitivitat econòmica de la comarca", ha assegurat.

 • 24/04/2015 | Comarques Barcelona

  La Xarxa

  Xavier Flores: “La gent seguirà gaudint de l'espai natural entre Lloret i Blanes”
  24_xavier_flores_(4)

  El director general d'Infraestructures assegura que s'ha minimitzat l'impacte ambiental del projecte de perllongament de la C-32 entre Blanes i Lloret de Mar, un 40% respecte al projecte inicial de l'any 2000. "La gent podrà seguir circulant, passejant i gaudint d'aquest espai natural i a la vegada hi haurà la carretera que resoldrà els problemes de mobilitat", ha dit Flores.

 • 08/04/2015 | Economia

  La Xarxa

  Antoni Maria Grau: “No tenir el corredor mediterrani pot frenar més projectes”
  08_antoni_maria_grau_(4)

  El director general d'Indústria admet que el corredor mediterrani és ara mateix el dèficit més flagrant en infraestructures que té Catalunya. Tot i així, Antoni Maria Grau assegura que hi ha més problemes que frenen ara mateix la indústria del país més enllà de l'ample de via europeu, per exemple l'elevat cost de l'energia.

 • 18/03/2015 | Comarques Barcelona

  Enric Ticó: “El més eficient seria un hòlding que gestionés tot el metro ferroviari de Catalunya”
  18_enric_tic%c3%b3_(8)

  El president de Ferrocarrils de la Generalitat aposta perquè sigui la mateixa empresa qui gestioni ferrocarrils i rodalies a casa nostra. “És lògic pensar-ho”, diu Ticó, “seria el més eficient”.

 • 03/03/2015 | Infraestructures

  La Generalitat preveu un increment del 25% dels vols a l'aeroport de la Seu a l'estiu
  03_ricard_font_(4)

  El secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya es mostra molt optimista sobre el futur de l'Aeroport d'Andorra-La Seu. Ricard Font ha revelat que ja hi ha en marxa reunions entre companyies i clients potencials per utilitzar l'aeròdrom a partir de l'estiu i sobretot de cara a la temporada d'hivern. “L'aeroport ha crescut un 25% aquest gener i ja hi ha hagut servei d'aerotaxi. Espero que el 25% d'augment dels vols es mantingui i augmenti aquest estiu i l'any que ve encara més”, ha sentenciat.

 • 29/01/2015 | Catalunya central

  Santi Vila: “Si en alguna cosa hem fracassat és amb la R3. Vinc amb un punt d'humiliació”
  29_santi_vila_(5)

  El conseller de Territori i Sostenibilitat reconeix que el desdoblament de la línia R3 de Rodalies Renfe és un dels reptes que quedaran pendents aquesta legislatura. Santi Vila és conscient que s'ha fet molta feina i s'han subscrit molts convenis amb el Ministeri de Foment “malgrat el dificilíssim context de relacions polítiques amb l'Estat”. Però si en alguna cosa hem fracassat és amb la R3. Només puc venir amb un punt de disgust i humiliació.

 • 24/11/2014 | Salut

  Estanis Puig: “El CAP de l'Escala no vol ser conillet d'Índies”
  24_estanislau_puig_(3)

  L'alcalde de l'Escala, Estanis Puig, demana que s'aturi immediatament el procés d'adjudicació de la gestió de Centres d'Atenció Primària i Àrees Bàsiques de Salut. Un dels afectats és el CAP de l'Escala, a l'Alt Empordà: “no volem ser els pioners. Ens ha tocat el rebre”.

 • 23/11/2014 | Girona

  La Xarxa

  Olot, la variant que no arriba
  Josep_maria_corominas_(1)

  L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, creu que el Ministeri de Foment no entén les necessitats de Catalunya en matèria d'infraestructures. Una mostra d'aquesta incomprensió és el retard que estan patint les variants d'Olot i de les Preses i que culminarien l'obra del Túnel de Bracons, l'eix Vic-Olot. Hi passen uns 200 mil vehicles al mes.

 • 05/11/2014 | Infraestructures

  Jordi San José (IC-V) demana al president que no abandoni el lideratge del 9-N passi el que passi
  05_jordi_san_jos%c3%a9_(4)

  L'alcalde de Sant Feliu de Llobregat està disposat a anar fins al final per aconseguir que els ciutadans puguin votar diumenge. Com a condició però demana que el president de la Generalitat mantingui el lideratge fins el final i no delegui en la societat civil: “no és le mateix un procés dirigit per l'AMI o l'ANC, amb el qual no m'hi sento vinculat, que dirigit pel president de la Generalitat, que és el president de tots”.

1 3 4 5 ... 11