Dijous 17

Octubre de 2019

L'Entrevista

 • 08/06/2018 | Política

  La Xarxa

  "El govern no està fent res per recuperar les lleis anul·lades pel TC"
  Vidal_aragon%c3%a9s_plat%c3%b3

  L'endemà que la portaveu del govern, Elsa Artadi, anunciés una ofensiva per recuperar una dotzena de lleis suspeses pel TC, la CUP ha matisat, en boca de Vidal Aragonés, diputat de la CUP al Parlament: "Elsa Artadi no ha dit res de recuperar les 47 lleis catalanes anul·lades. No estan fent actuacions per recuperar lleis". 

 • 07/06/2018 | Política

  La Xarxa

  "Hem de mirar la fórmula per restituir les lleis tombades pel TC"
  Xavier_amor_plato

  "Hem de mirar la fórmula per restituir les lleis tombades pel TC. La no aplicació està afectant els ciutadans. El PSC estarà a l'alçada i el PSOE de Pedro Sánchez també". Declaracions de Xavier Amor, alcalde de Pineda de Mar pel PSC i president de la Federació de Municipis de Catalunya. 

 • 06/06/2018 | Política

  La Xarxa

  "Que deixin de jugar amb Badalona"
  Jose_tellez_plato

  "Que deixin de jugar amb Badalona. Em sembla lamentable. Jo cobro un sou de la ciutadania de Badalona i necessito saber què faran els partits de l'oposició. Em trauran les meves responsabilitats o em deixaran continuar?". Són paraules de José Téllez, primet tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Badalona a 'L'entrevista'. "Encara se'ns fa difícil d'imaginar el que el PSC està fent. Aquest era l'escenari més improbable. El PSC està fent un error de càlcul. Està pensant més en l'opinió del militant que del votant socialista, que ens valora amb més d'un 5". 

 • 06/06/2018 | Política

  La Xarxa

  "M'he adreçat per carta al president del TSJC per trencar la situació de no diàleg"
  Ester_capella_plato

  "M’he adreçat per carta al president del TSJC per trencar l'actual situació de no diàleg". Declaració d'intencions de la nova consellera de Justícia, Ester Capella, en declaracions a l'espai 'L'entrevista'.

 • 05/06/2018 | Societat

  La Xarxa

  "La judicialització de la política no ajuda a educar els ciutadans en la negociació"
  Salut_francesc_jos%c3%a9_maria_(1)

  A partir de dijous Barcelona acull el primer Congrés de Mediació en la Salut. Un congrés que vol posar en relleu la importància de la figura del mediador dins del sector sanitari per resoldre conflictes entre els professionals o entre pacients i metges.

 • 04/06/2018 | Política

  La Xarxa

  "Diàleg no és seure un dia a La Moncloa i fer-se una foto"
  Ferran_bel_plato

  "Tenim l'obligació d'explorar la situació amb el PSOE. Ho fem per convicció
  i per donar un missatge a Europa. No estem atrinxerats. Si volem negociar amb èxit, no podem començar una negociació amb Pedro Sánchez amb línies vermelles. No s'han d'explicitar". Paraules de Ferran Bel, diputat del PDeCAT al Congrés a l'espai 'L'entrevista'. 

 • 01/06/2018 | Política

  La Xarxa

  "No hi ha hagut una política de reparació"
  Ballester

  "No hi ha hagut una política de reparació. Globalment ha calat el discurs que són coses del passat. Els governs s'han posat de perfil". Paraules de l'historiador David Ballester, autor del llibre 'Vides truncades'. Ha estat un dels tres convidats a l'espai 'L'entrevista' dedicat avui a la memòria històrica. Ballester recull en el seu llibre una vintena de casos silenciats de víctimes de la repressió franquista i dels primers anys de transició. El nivell d'oblit de les víctimes és variable, però la majoria no han aconseguit el reconeixement que es mereixen. No s'ha fet justícia i han caigut en l'oblit. 

 • 31/05/2018 | Societat

  La Xarxa

  "Seria partidària de fer el 'fake feminist', identificar les feministes falses"
  Marta_roqueta_plato

  Igual que existeixen les 'fake news', hauríem de parlar també de 'fake feminist', feministes falses. És un dels arguments que defensa Helena González, directora del centre de recerca ADHUC de la UB. "La igualtat formal és com el ganivet de matar el porc, de doble tall. Seria partidària de fer el 'fake feminist', identificar les feministes falses".

 • 30/05/2018 | Política

  La Xarxa

  "Si Pedro Sánchez guanya la moció de censura és per donar la paraula a la ciutadania"
  Antoni_balm%c3%b3n_plat%c3%b3

  "Si guanya Pedro Sánchez la moció de censura és per donar la paraula a la ciutadania. No per governar, és impossible. S'haurien de fer eleccions de manera bastant immediata... no sé si aquest any. Jo no faré una hipòtesi, però Espanya necessita una profunda reforma que requereix d'un gran consens". Paraules d'Antoni Balmón, secretari d'Acció Política del PSC. 

 • 29/05/2018 | Política

  La Xarxa

  "El PSC no hauria de donar suport al PP per fer fora Sabater de Badalona"
  Jessica_albiach_plato

  "Per responsabiltiat i coherència, el PSC no hauria de donar suport al PP per fer fora Dolors Sabater. Badalona té molt a perdre, seria retornar al partit més xenòfob que ha tingut". Declaracions de la diputada de Catalunya En Comú Podem, Jèssica Albiach, a l'espai 'L'entrevista'. 

 • 28/05/2018 | Política

  La Xarxa

  "A mi em costaria seure a una taula a negociar la moció de censura amb el PSOE"
  Gabriel_rufian_plato

  "Si Pedro Sánchez té alguna cosa a dir que vagi a Estremera, que demani perdó, que retiri el 155 i que no pacti amb Albiol a Badalona. Una trucada a Llarena també estaria molt bé, en segons quins sentits". Condicions d'ERC, en boca del seu diputat Gabriel Rufián, per donar suport a la moció de censura del PSOE. Tot i això, Rufián ha dit que la moció té poc recorregut i que és més aviat postureig. 

 • 25/05/2018 | Política

  La Xarxa

  "Muntar un país no és com muntar una tauleta de l'Ikea"
  Josep_mart%c3%ad_plat%c3%b3

  "Muntar un país no és com muntar una tauleta de l'Ikea. Un país no
  el pot portar qualsevol. Dir el contrari és mentida". Paraules de Josep Martí, periodista i autor del llibre 'Como ganamos el proceso y perdimos la República'. Martí considera que cal dotar les candidatures electorals de polítics professionals perquè no tothom pot fer aquesta feina. "El meu pare és un gran pescador, però no seria un bon alcalde. El procés dona per bo frases que no són certes: el que pot fer un ho pot fer un altre. No som conscients del que costa deixar el país en mans de gent preparada", ha dit Martí.

 • 24/05/2018 | Política

  La Xarxa

  "No hi ha pla B, no hi ha pla D, ni Z perquè ells són els consellers d'aquest govern"
  Maria_senserrich_(2)

  "La nostra decisió avui dia és restitució, restitució i restitució a les 3 persones que ens ho han demanat des de la presó i des de l'exili. Això no treu que ja estem treballant en equips perquè en una conselleria no només hi ha el conseller". Són paraules de Maria Senserrich a l'espai 'L'entrevista'.

 • 23/05/2018 | Política

  La Xarxa

  "Hem de tenir tots els escenaris previstos, també el relleu dels consellers"
  Anna_caula_(1)

  "Hem de tenir tots els escenaris previstos. Si aquests consellers no poden
  estar davant les conselleries, hem de tenir preparat el relleu". Paraules d'Anna Caula, portaveu d'ERC al Parlament, convidada a l'espai 'L'entrevista'. 

 • 22/05/2018 | Política

  La Xarxa

  "Tothom sap que hi ha consellers substituts i fins i tot se'n coneixen els noms"
  David_cid_plato

  "Seguim en una política de símbols. És un error que en la composició
  del govern només hi hagi tres dones, vulnera lleis catalanes". David Cid, coordinador nacional d'ICV i diputat de Catalunya En Comú Podem demana al president Torra que configuri un govern efectiu "que aixequi el 155. Parlem molt de noms i decisions simbòliques però no de programa". 

 • 21/05/2018 | Cultura i Xarxes

  La Xarxa

  "No soc un showman que ha vingut a fer de músic"
  Joan_daus%c3%a0_(5)

  Després de tres anys de silenci, el cantautor Joan Dausà torna a treure disc. Es titula 'Ara som gegants' i a diferència dels seus dos treballs anteriors, Dausà ens parla de la força col·lectiva i de l'esperit de superació. "És la primera obra pensada en 'aquest soc jo'. He intentat que sigui optimista com soc jo i relativista: tot a la vida és bo", ha sentenciat. El nou disc és per a Dausà una segona oportunitat, el reinici de la seva carrera musical. "Necessitava parar per saber què volia fer amb la música. Volia transmetre a través d'un disc com veig la vida. És una segona carrera musical, vol mantenir la família que hem creat però eixamplar i tocar altres temes, un treball més acurat". 

 • 18/05/2018 | Política

  La Xarxa

  "Si és necessari Quim Torra anirà a la presó per nomenar els consellers"
  Francesc_de_dalmases_(3)

  "No és que siguem tossuts, és que la gent va votar el 21D i ens va dir que allò que ja hi havia és allò que volem". El diputat Francesc de Dalmases ha dit que és extremadament il·lustratiu que les primeres accions del president Quim Torra fossin trobar-se amb el president Puigdemont i que dilluns ho farà amb els consellers. 

 • 17/05/2018 | Política

  La Xarxa

  "És dificilíssim, per no dir impossible, que arribem a un acord de pressupost amb el govern"
  Carles_riera_(1)

  "La sobrietat és un acte simbòlic malaguanyat si l'única alternativa
  és continuar acatant el marc legal autonòmic". Valoració del diputat de la CUP, Carles Riera, de l'acte de presa de possessió del president Torra. En declaracions a l'espai 'L'entrevista' ha afegit que "la presa de possessió, encara que sigui simbòlicament disruptiva, és jurídicament acatadora i no és un pas positiu". 

 • 16/05/2018 | Política

  La Xarxa

  "Seria un error polític greu nomenar consellers a la presó o a l'exili, però no seria motiu per reactivar el 155"
  Salvador_illa_plat%c3%b3

  "Seria un error polític greu nomenar consellers a la presó i de poc sentit comú, però no seria motiu per tornar a activar el 155. La legislatura arrencaria amb molta dificultat". Paraules de Salvador Illa, secretari d'Organització del PSC. Tot i això, Illa ha afegit a l'espai 'L'entrevista' que "lamento el que està passant amb els presos, però la llei s'ha d'aplicar a tothom. No em plantejo cap visita personal a la presó".

 • 15/05/2018 | Política

  La Xarxa

  "Hem començat la legislatura acceptant que no es desobeeix el TC"
  Elisenda_paluzie_plat%c3%b3

  L'Assemblea Nacional Catalana es mantindrà a l'expectativa i posarà la lupa en l'acció del nou govern. Declaració d'intencions d'Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC, que ha advertit a l'espai 'L'entrevista' que "hem començat la legislatura acceptant que no es desobeeix el TC i serà difícil passar de la retòrica als fets per fer República". Petició que fa directament al president Torra. 

1 3 4 5 ... 20