Dimecres 17

Octubre de 2018

Salut

 • 02/07/2018 | Salut

  Salut reforça l'atenció primària amb 410 metges i tanca 2.300 llits durant l'estiu
  117045

  El Departament de Salut ha posat en marxa la planificació d'estiu de l'assistència sanitària. Uns 2.300 llits quedaran tancats durant aquests mesos perquè, com cada any, durant el període de vacances per a la majoria de la població -entre el juliol i el setembre- disminueix el nombre d'operacions programades. En canvi augmentarà el nombre de metges destinats als municipis de costa per fer front a l'afluència de turistes que, com cada any també, multiplica la població de moltes d'aquestes localitats i dispara la demanda d'assistència mèdica.

 • 19/04/2018 | Salut

  La dependència de l'Hospital de Móra d'Ebre del consorci de Reus s'allarga per la manca de govern
  113562

  Un dels efectes de la manca de govern amb l'aplicació de l'article 155 a Catalunya és la pròrroga de la situació empresarial i financera de l'Hospital comarcal de Móra d'Ebre. A partir d'avui havia de canviar de mans la gestió del centre, que hauria de passar a ser pública al 100%. El canvi hauria de servir per acostar més el centre hospitalari més al territori on està ubicat, tenint en compte que encara depèn d'un consorci vinculat a l'Ajuntament de Reus. La falta d'un executiu a la Generalitat manté aquest canvi en suspens.

 • 19/12/2017 | Salut

  La Xarxa

  "El millor tractament és estar amb la mare"
  Dr_boix_i_lali_arnau_plat%c3%93_1

  'Amb tu com a casa' és la campanya de micromecenatge de l'Hospital Vall d'Hebron que té per objectiu crear un nou centre de neonatologia avançada, és a dir, habilitar habitacions familiars per a infants prematurs per millorar l'atenció als nadons i potenciar l'anomenat contacte pell amb pell, primordial per al desenvolunpament d'aquests infants. "La comunicació mare-fill fa que maduri el sistema nerviós del nen prematur i que tot funcioni millor. El millor tractament dels prematurs és estar amb la seva mare i els resultats són espectaculars", diu Héctor Boix, pediatre neonatòleg de l'Hospital Vall d'Hebron.

 • 27/10/2016 | Salut

  La Xarxa

  "Estem revertint les retallades. Estem a la Champions League mundial d'hospitals"
  25_dr_barret_(plat%c3%b3)

  El sistema sanitari català és un dels millors del món i amb l'esforç dels seus professionals ha aconseguit revertir la situació generada per la crisi econòmica i les retallades. Tot i això encara hi ha reptes pendents: reduir les llistes d'espera i fer encara més accessible el sistema sanitari. Són reflexions del doctor Joan Pere Barret, cap del Servei de Cirurgia Plàstica i Cremats de l'Hospital Universitari de la Vall d'Hebron a l'espai 'L'entrevista' de La Xarxa. 

 • 23/06/2016 | Salut

  La Xarxa

  "Aconseguirem tenir països lliures de sida"
  23_bonaventura_clotet_(2)

  El cap de la unitat de VIH de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, Bonaventura Clotet, ha anunciat des de 'L'entrevista' de La Xarxa que "d'aquí poc tindrem països lliures de sida. Catalunya podria quedar lliure de la sida en un horitzó de deu o quinze anys", ha vaticinat. 

 • 17/11/2015 | Salut

  La Xarxa

  Anna Veiga: "Estem en un moment polític confús. Anem cap a algun lloc, però anem-hi ja perquè està tot parat"
  17_anna_veiga_(3)

  La directora del Banc de Línies Cel·lulars del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona, Anna Veiga, ha reclamat celeritat als polítics per arribar a un acord que permeti configurar govern. "Estem en un moment absolutament confús, que espero que s'acabi. Arribem on sigui, anem cap a una banda o cap a l'altra, ens movem de la situació on estem perquè mentre està passant tot això està tot parat".

 • 23/06/2015 | Salut

  La Xarxa

  Josep Maria Gatell, cap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Clínic de Barcelona: "falta una llei de mecenatge i un cert grau de conscienciació social"
  Josep_maria_gatell_(2)

  El catedràtic de Medicina de la Universitat de Barcelona i cap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Clínic de Barcelona, Josep Maria Gatell, ha explicat a l'espai 'L'entrevista' de La Xarxa de Comunicació Local que "hauríem de fer tot el possible per no perdre el tren" de cara a trobar la vacuna de la sida. En aquest sentit, Gatell ha assegurat que "jugar a vacunes terapèutiques pel VIH és jugar la Champions i tothom la vol guanyar i tothom hi posa els mitjans adequats per guanyar-la". Per aquest motiu, l'investigador considera que fa falta una llei de mecenatge i un cert grau de conscienciació social perquè fer donacions en investigació és una manera que el país tiri endavant.

 • 27/04/2015 | Salut

  La Xarxa

  Ramon Salazar: “Vacunar és crucial pel càncer de coll d'úter”
  27_ramon_salazar

  El cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Institut Oncològic de Catalunya, Ramon Salazar, considera "crucial" vacunar del papil·loma humà totes les nenes en edat preadolescent per evitar el càncer de coll d'úter, com ja es fa actualment. En el cas dels nens, és partidari d'estudiar-ho però diu que no és prioritari.

 • 04/03/2015 | Salut

  Jaume Padrós: “Lligar la campanya de grip amb les retallades em sembla una temeritat, més que agosarat i una irresponsabilitat”
  04_jaume_padr%c3%b3s_(2)

  El president del Col·legi de Metges de Barcelona considera que l'actual campanya de grip ha estat molt similar a la d'altres anys: “no ha estat més greu del que es preveia; els hospitals s'han col·lapsat com cada any”. Jaume Padrós reconeix que els ciutadans s'haurien de vacunar més de la grip. “Haurem d'esperar a fer balanç de tot l'hivern; no es pot comparar el pic de grip de febrer 2014 amb febrer 2015”.

 • 06/02/2015 | Salut

  Josep Maria Padrosa, sobre el CAP de l'Escala i Alcover: “Les coses no poden estar sense adjudicar”
  47447-2

  El director del Servei Català de la Salut assegura que d'aquí un mes es tornarà a convocar el concurs per adjudicar la gestió dels Centres d'Atenció Primària de l'Escala i Alcover. Segons Josep Maria Padrosa, en cap cas anul·lar el concurs per segons vegada suposarà aparcar el procés: “canviarem els criteris i ens adaptarem a allò que ens marca el Parlament. Però el concurs s'ha de tornar a fer”.

 • 24/01/2015 | Salut

  La Xarxa / ETV

  La Marató de Sang supera les expectatives i arriba a les vuit mil donacions
  46591-6

  La Marató de Donacions de Sang 2.0 que s'ha dut a terme aquesta passada setmana i va posar ahir el punt final ha estat un èxit. S'ha superat el repte proposat de set mil donacions i s'ha arribat a les vuit mil. Ahir nit la Torre Agbar s'il·luminava de vermell per agrair l'altruisme de tots els ciutadans que s'han acostat aquests últims dies a donar sang arreu de Catalunya.

 • 12/01/2015 | Salut

  L'alcalde de Tarragona, sobre el Joan XXIII: “Que reobrin l'hemodinàmica d'una punyetera vegada”
  12_josep_f%c3%a8lix_ballesteros_(3)

  L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, exigeix la reobertura imminent la setmana que ve del servei d'hemodinàmica a l'hospital Joan XXIII de Tarragona. “Demano que hi torni a haver aquest servei d'una punyetera vegada”, ha dit Ballesteros.

 • 18/12/2014 | Salut

  Josep Maria Llovet: “Em preocupa que els investigadors catalans no tornin a Catalunya”
  18_josep_maria_llovet_(2)

  El professor d'Oncologia Hepàtica de l'Hospital Clínic de Barcelona fa una crida als governs a posar en marxa programes de retorn dels investigadors catalans que han marxat a l'estranger a causa de la crisi econòmica. “Reconec que em preocupa”, diu Llovet, “si és veritat que l'economia està millorant, cal focalitzar immediatament en investigació i en el retorn dels investigadors”.

 • 24/11/2014 | Salut

  Estanis Puig: “El CAP de l'Escala no vol ser conillet d'Índies”
  24_estanislau_puig_(3)

  L'alcalde de l'Escala, Estanis Puig, demana que s'aturi immediatament el procés d'adjudicació de la gestió de Centres d'Atenció Primària i Àrees Bàsiques de Salut. Un dels afectats és el CAP de l'Escala, a l'Alt Empordà: “no volem ser els pioners. Ens ha tocat el rebre”.

 • 20/11/2014 | Salut

  Bonaventura Clotet: “L'horitzó per ser lliures de la Sida és el 2020”
  20_bonaventura_clotet_(1)

  El doctor i president de la Fundació Lluita contra la Sida marca calendari per tenir enllestida una vacuna per combatre el VIH: “una fita realista és poder tenir una vacuna en marxa en persones no infectades el 2015 i el 2016 provar-la ja amb persones infectades”.

 • 15/11/2014 | Salut

  La Xarxa

  El nou Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa rep els primers pacients
  42922-0

  El nou Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa ha començat a rebre avui els primers pacients. Des de les 8h, les persones que es dirigien a Urgències o a la Sala de Parts havien de ser trasllades al centre nou. Ahir ja van tancar les consultes externes, la rehabilitació i l'hospital de dia de l'antic Hospital de Sant Jaume. Tots aquests serveis estaran en ple rendiment al nou edifici a partir de dilluns. Mentrestant, aquest matí s'han traslladat malalts a les dependències del nou centre. Aquest trasllat es fa amb ambulàncies i vehicles adaptats i durarà tot el dia.

 • 01/10/2014 | Salut

  Albert Piñeira: “Si cada ajuntament fa la guerra pel seu compte, això serà un desgavell”
  40140-1

  L'alcalde de Puigcerdà demana unitat al món local de cara a la celebració de la consulta. “No és el moment que cadascú faci el que vulgui”, diu Albert Piñeira.

 • 25/09/2014 | Salut

  La crisi castiga la salut dels més vulnerables
  47657

  La salut de vuit de cada deu persones ateses per la Creu Roja s'ha ressentit per culpa de la crisi. Des de fa tres anys, cada cop més usuaris han hagut de canviar els hàbits alimentaris a pitjor, tenen problemes per dormir, per pagar la calefacció i els medicaments que necessiten. Creu Roja atén un milió d'usuaris a Catalunya, mig milió més que fa cinc anys. 

 • 16/09/2014 | Salut

  La Xarxa

  “Els governs s'haurien de prendre l'alzheimer més seriosament”
  39249-1

  El director científic de la Fundació Pasqual Maragall, José Luis Molinero, demana a les administracions més inversió per a investigació de l'alzheimer i que aquestes partides estiguin al nivell d'altres malalties com el càncer. “Cal començar a planificar els sistemes sanitaris perquè siguin sostenibles”, diu Molinero davant el previsible augment de casos futurs.

   

   

 • 09/09/2014 | Salut

  Josep Maria Gatell: “És possible que tornem a tenir algun cas d'ebola”
  38984-3

  El cap del Servei de Malalties Infeccioses i Sida de l'Hospital Clínic de Barcelona, Josep Maria Gatell, admet la possibilitat que es declarin més casos d'ebola a Catalunya. En tot cas, segons Gatell, “sempre serien de baix nivell de sospita”. “La gent es mou, viatja molt, som al segle XXI i no es poden posar tanques al camp”, ha recordat Gatell.

1 3 4 5 ... 245