Dijous 24

Abril de 2014

Dos anys de sanció per a Contador pel positiu per clenbuterol

La decisió del TAS deixa el madrileny fora dels Jocs de Londres i el desposseeix del triomf al Tour 2010

06/02/2012 13:45h

Després de més d'un any de litigis, apel·lacions i recursos, el cas Alberto Contador ha arribat al seu final aquest dilluns amb la resolució del Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) de Lausanne (Suïssa). La màxima autoritat del món de l'esport ha decidit condemnar el ciclista madrileny amb dos anys de sanció per consum de clenbuterol durant el Tour de França del 2010.

La sanció de Contador, de caràcter retroactiu, conclou el 6 d'agost vinent, en plens Jocs Olímpics de Londres, cita que es perdrà el ciclista. Tampoc podrà competir a l'edició vinent de la ronda ciclista frances. A més Contador ha estat desposseït del triomf del 2010, any del positiu, que passa a mans d'Andy Schleck, així com el Giro d'Italia del 2011, la Volta a Catalunya de la mateixa temporada.

Finalment, la defensa de Contador no ha pogut justificar com van arribar al seu organisme 50 picograms de clenbuterol, que ell va assegurar que provenien d'una peça de carn vedella procedent del País Basc que només ell, entre tots els membres del seu equip, va sopar un dels dies del Tour 2010. A banda de la sanció esportiva, la multa econòmica podria arribar al 70% del seu salari al 2010, xifra que suposaria uns 3 milions d'euros.

Escolta'ns «

Mira'ns «