Dimecres 16

Octubre de 2019

Continuen els dejunis encadenats i les accions de suport a la vaga de fam dels presos de Lledoners

07/12/2018 09:29h

Àudio:

Montserrat i Cornellà de Llobregat prendran el relleu al dejuni de 24 hores que consellers de la Generalitat i diputats sobiranistes han culminat aquest matí al convent dels Caputxins de Sarrià, a Barcelona. També el president Quim Torra ha anunciat que farà un dejuni de 48 hores en els dies vinents. L'acció es farà previsiblement abans del 21 de desembre.

Tres consellers de la Generalitat, entre els quals Elsa Artadi i Damià Calvet, així com diversos diputats de JxCat, ERC i la CUP han participat en aquesta iniciativa. Van començar el dejuni dijous al matí i l'han finalitzat a les 9h d'aquest divendres, després de passar la nit tancats al convent dels Caputxins. L'acció ha volgut ser un acte de solidaritat amb els polítics en vaga de fam, però s'ha fet coincidir amb el 40 aniversari de la Constitució per denunciar també que la Carta Magna ha quedat obsoleta i que bloqueja l'exercici de drets col·lectius.

Mentrestant a l'abadia de Montserrat s'ultimen els preparatius perquè diumenge a les 19 h arrenqui un nou dejuni col·lectiu prenent un got d'aigua com a acte simbòlic per començar. El de Cornellà, s'iniciarà la setmana vinent, el dia 14, al casal parroquial Santa Maria. I en les últimes hores ha transcendit que el president Quim Torra, a títol personal, se solidaritzarà amb els presos en vaga, fent un dejuni de dos dies. No s'ha concretat encara la data.

També continua endavant l'abstinència que estan secundant un grup de mestres al Vendrell. Són una dotzena de docents de l'Institut Baix Penedès que cada dia, des de dimarts passat, encadenen individualment un dejuni de 24 hores que allargaran mentre duri la que protagonitzen els quatre presos polítics de Lledoners. Una iniciativa que, a partir de dilluns, seguiran més centres del país. Ho ha dit a La Xarxa un dels professors del Vendrell, Jordi Martí. "Encara que ara siguem poquets dintre del nostre centre, a partir de dilluns, sembla que hi haurà bastanta gent més que, en altres centres de tot el país, s'afegiran al dejuni encadenat. Hem rebut trucades [...] de Badalona, Barcelona, Tortosa, Deltebre, Reus, Tarragona o Vilafranca..."

Martí insisteix que no tenen por que aquesta acció de solidaritat pugui ser malinterpretada o denunciada per algun col·lectiu o grup de pares. "Si tinguéssim por no podríem fer la meitat del temari que fem. No perquè hi posem opinió, sinó perquè allò que estem explicant és la vida mateixa i la vida mateixa té conflictes i la possibilitat (que donem) de pensar al voltant d'aquests conflictes no ens converteix en persones que marquem una línia perquè l'alumnat l'acati".

segueix-nos «