Diumenge 15

Setembre de 2019

La Xarxa / ACN

El Consell de Ministres aprova aquest divendres la ‘llei Wert’

La reforma educativa impulsada pel govern del PP garantirà que “tothom que vulgui pugui estudiar en castellà”

17/05/2013 08:49h

Una setmana després de les manifestacions d’estudiants i professors en contra de la reforma, i malgrat les reiterades crítiques des de Catalunya, la LOMCE arriba al Consell de Ministres. Segons el Ministeri d'Educació, el projecte de llei garantirà que tot aquell que vulgui estudiar en castellà com a llengua vehicular a Catalunya ho pugui fer. El que encara no ha especificat és la fórmula per aconseguir-ho. En l’esborrany de la llei, s’estipulava que la Generalitat hauria de pagar l’escolarització en centres privats quan no es pogués garantir l’escolarització en castellà a l’escola pública a les famílies que ho demanessin. El Consell d’Estat, però, va censurar aquest punt, ja que suposava una vulneració de les competències de la Generalitat. 

El castellà a Catalunya ha estat motiu de confrontació des del principi entre el Ministeri i el govern de la Generalitat. La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, va manifestar en el seu dia que la 'llei Wert' era l’atac més fort que havia patit el model lingüístic català des del 1978.  Rigau ha defensat diverses vegades que el sistema de normalització lingüística ja garanteix l'aprenentatge de totes dues llengües.

La polèmica LOMCE, però, també incorpora altres canvis importants com la desaparició de la prova de selectivitat i la incorporació de les avaluacions externes al final de l’etapa educativa, l’avançament dels itineraris diferents per als alumnes o els canvis en FP.

segueix-nos «