Dilluns 23

Setembre de 2019

Jornada de vaga a l'ensenyament públic per exigir que es reverteixin els efectes de les retallades durant la crisi

29/11/2018 09:10h

Àudio:

Una convocatòria que afecta totes les etapes des de les escoles bressol fins a les universitats. La comunitat educativa reclama que es tripliqui la inversió en ensenyament, més plantilla de mestres i millores de sou. La protesta és també un rebuig frontal al nou decret de menjadors.

La convocatòria la fan USTEC-STEs, CGT i COS i els sindicats de professors de secundària i tenen el suport de la majoria d'entitats vinculades al sector. Denuncien que les retallades que es van aplicar de manera extraordinària al principi de la crisi encara no han estat revertides i alerten del greu deteriorament de les condicions de treball i de la qualitat de l'ensenyament públic. També lamenten que el sistema està "endèmicament" infrafinançat.
Entre les reivindicacions, exigeixen 7.200 professors més.

Mestres i professors de l'ensenyament obligatori coincidiran al carrer amb docents universitaris i estudiants que hi afegiran reivindicacions pròpies. Uns per reclamar també millores laborals, els altres per exigir una rebaixa de taxes universitàries. En declaracions a La Xarxa, Borja Latorre del Sindicat d'Estudiants ha reclamat l'aplicació de la moció aprovada el 2016 al Parlament i que preveia una rebaixa del 30% de taxes. "No l'han arribat a aplicar i per això ho diem clarament, qualsevol mesura a favor de la comunitat educativa cal que es posi per escrit en els pressupostos".

Latorre ha advertit que la comunitat educativa del país endurirà el to de les seves reivindicacions si el govern no els escolta. "Farem una crida a la resta d'organitzacions estudiantils i a la resta d'organitzacions de la comunitat educativa per endurir la mobilització i plantejar noves jornades de vaga".

segueix-nos «