Dimarts 17

Setembre de 2019

USTEC assegura que Ensenyament retirarà el polèmic decret de menjadors escolars

12/12/2018 09:18h

Àudio:

El sindicat USTEC-STES assegura que el govern ha decidit fer marxa enrere en el projecte que treia a les AMPES la gestió directa del servei i obria la porta a mans privades. El portaveu nacional de l'organització sindical, Ramon Font, ha dit a La Xarxa que el Departament d'Educació estudia alternatives.

Segons Ramon Font, el conseller els ha deixat clar que estudiarà les modificacions legals que calgui perquè les AMPES que durant dècades han gestionat correctament els menjadors escolars ho puguin seguir fent. Són un terç de les escoles. Pel que fa als dos terços restants, "entrarien en unes altres característiques de gestió que no serien les d'un sistema que no ha donat bons resultats i que només afavoreix les grans corporacions dedicades a l'hostaleria i als càterings". Font també ha explicat que Josep Bargalló els ha definit els menjadors escolars com "espais educatius amb monitoratge".

També els ha garantit que el nou decret no es farà a mida de les multinacionals i ha apostat – a llarg termini - per nacionalitzar el servei de menjador. O sigui "internalitzar això que estava externalitzat dels menjadors... Que fos una prestació directa del servei per part de les escoles". El sindicat USTEC-STES admet que no tenen concrecions però d'entrada ho consideren una molt bona notícia. "No recordo una proposta del departament que ningú veiés bé i aquest decret ningú el veia bé i per tant l'esborrany es retirarà".

Ramon Font atribueix aquesta marxa enrere – en part – a la pressió que les mateixes AMPES i alguns sindicats del sector han exercit contra aquest decret. També però al sentit comú "No és només la pressió quan fas una cosa des del poder i ningú la veu, amb un mínim de sensibilitat l'has de retirar i això ho celebrem", ha reblat Font.

segueix-nos «