Dimarts 18

Juny de 2019

Les universitats públiques catalanes surten en defensa de la institució i exigeixen que les deixin al marge de la polèmica política

14/09/2018 09:19h

Àudios:

Ho fan a través d'un comunicat unitari publicat després dels casos que posen en dubte els protocols seguits amb els màsters de diversos polítics.  Lamenten que per culpa d'aquest debat es posi en qüestió el sistema universitari i que s'hagi acabat generalitzant allò que només són casos puntuals.

La rectora de la URV de Tarragona, María José Figueras diu a La Xarxa que tot això és “fer fum” per evitar parlar dels “problemes que realment són importants, com el finançament de les universitats”. Figueras pensa que cal exigir un control a les persones que acrediten o diuen tenir determinada titulació...Però és tot aquest “debat” el que realment “distorsiona”. “Entreté la perdiu i nosaltres necessitem que es posi fil a l'agulla”. Per la rectora de la Rovira i Virgili  es fa difícil pensar que aquests casos es donin a les universitats públiques pel "nivell de rigor i la serie d'exigències de protocols “ que tenen. “Estem acreditats a través de l'ACU, de l'ANECA, tenim procediments ISO. Per modificar un acte és extremadament complicat (...) Es necessiten un munt de signatures, un munt de verificacions, tenim sistemes anti-plagi.”

Des de la Universitat Autònoma de Barcelona, la vicerectora de comunicació, Virgínia Luzón fa un pas més enllà encara. Insisteix que són els polítics afectats per aquests casos puntuals els qui “han de donar comptes del seu currículum a la societat”. “Penso que és veritablement important que aquestes persones aclareixin el seu currículum i després es depurin responsabilitats. A Espanya i a Europa”. D'altra banda, Luzón censura la denúncia d'Ada Colau. Ha qualificat “d'irresponsable” que hagi parlat “sense donar dades concretes, sense donar noms i sense posar sobre la taula una acusació tan greu com aquesta”.

segueix-nos «